foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

De Benefon Esc!, GSM+GPS

Sinds begin juli 2001 is ook in Nederland de Benefon Esc! verkrijgbaar. De Esc! is de eerste échte buitensport GSM: een volwaardige GSM, ingebouwde GPS, spatwaterdicht en een roestvrijstalen behuizing om 'm te beschermen tegen vallen of stoten. Omdat deze GPS zo bijzonder is wordt er op Hiking-site.nl speciale aandacht aan besteed op deze pagina's. Niet alleen om 'niet bezitters' te wijzen op de voordelen en mogelijkheden van de Esc!, maar vooral ook om de bezitters van een Esc! te helpen met eventuele vragen, tips en tricks.

De mogelijkheden in het kort:

 • Een GPS met mapping mogelijkheden
  De ingebouwde 12 kanaals parallele GPS-ontvanger maakt gebruik van digitale kaarten welke kunnen worden gedownload van het internet. Meer technische specificaties vind je in de GPS-Koopgids.
 • Een geavanceerde dual band GSM telefoon
  De GSM is zeer uitgebreid in diens mogelijkheden. Niet alleen om gewoon te bellen , maar bijvoorbeeld ook als organizer, calculator, kladblok, telefoonboek, alarm en 'spelcomputer'
 • Zoekfunctie voor vrienden
  Middels het combineren van de mogelijkheden die GSM, SMS en GPS bieden heeft de Esc! een unieke 'friend-find'-mogelijkheid. Kijk waar je vrienden (die ook een Esc! hebben) zijn en geef hun positie weer op de digitale kaart op je scherm. Tevens kun je hen doorgeven waar jij je bevindt zodat je elkaar in de bossen of de bergen makkelijker kunt vinden. Heb jij zelf ook een Benefon Esc!, mail me dan je telefoonnummer zodat je de 'friend-find' zelf kunt uitproberen met iemand in Spanje!
 • SOS button
  Hoewel je uiteraard nooit op alleen je GSM+GPS mag vertrouwen als het gaat om persoonlijke veiligheid is het toch handig dat de Esc! je kan helpen indien je in nood verkeert. Met een simpele druk op een SOS-toets wordt je exacte positie middels SMS doorgegeven aan alarmdiensten en andere (zelf te bepalen) telefoonnummers. Wel zo handig als snel moet uitleggen waar je je bevindt.

Zelf heb ik de Esc! inmiddels al enkele keren in 'het wild' gebruikt en ik zal dan ook in de komende weken steeds meer informatie over de Benefon Esc! opnemen op de site. Mocht je zelf tips en/of tricks voor andere gebruikers hebben, laat het me dan vooral weten zodat ik ze kan opnemen op de site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]