Julbo

Julbo

Julbo is net als Cébé een Frans merk. Nog niet zo lang op de Nederlandse markt en toch al razend populair. Dat heeft Julbo waarschijnlijk voral te danken aan de superieure kwaliteit en het feit dat bekende Nederlandse topklimmers (Ronald Naar, Robert Eckhardt, etc.) hun ogen toevertrouwen aan Julbo-brillen. Het assortiment van Julbo is ruim en is er niet alleen voor buitensporters, maar ook bijvoorbeeld voor watersporters.

Julbo: de voordelen op een rijtje

  • Brillen van Julbo voldoen aan de strenge Europesche CE-normen
  • Er zijn ook speciale brillen in kindermaten
  • Er zijn brillen specifiek voor verschillende activiteiten (bergsport, watersport, etc.)

Julbo: enkele modellen

Julbo Micropores
Micropores
Met extra bescherming voor klimmers
Julbo Tasman
Tasman
Geschikt voor klimmers
Julbo Magic
Magic
Wordt geleverd met 3 verschillende lenzen-sets
Julbo Cobra
Cobra
Extra bescherming door grote glazen (met ruimer blikveld)

Julbo: overige informatie
Voor meer informatie over Julbo kun je terecht op hun site: (https://www.julbo.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:

Ervaringen met Julbo:

Julbo Addict met X5 glazen ( 80,00)

Deze glazen beschikken over een lamellen systeem tegen schitteringen. Persoonlijk niet echt een succes. Pasvorm is goed, alleen niet te gebruiken voor het mountainbiken. Blijft niet strak op je neus zitten zoals Oakley wel doet. Ligt ook een beetje aan je hoofd... Als je voor echt Alpinisme wilt gebruiken.. en je wilt persee Julbo neem dan Cat 3+ of 4 met kameleon glazen. Deze passen zich aan de omstandigheden automatisch aan. Kost je (maar) 20 to 40 euro meer, en zal zeker een grote meerwaarde geven.
(Chris / 2006-07-10)


Julbo Aquila 82 ( 99,00)

Zeer "rustige" zonnebril op het water. Deze zomer met zijn vele zonne-uren heeft (de mooi ogende rode) bril zijn nut kunnen bewijzen. Het was een genot met de bril vast op de neus te zeilen omdat de schitteringen vrijwel verdwenen waren en daardoor ook de hoofdpijn! Helaas, helaas is mij de bril ontstolen en ga ik weer door het leven met een "ordinaire" zonnebril, want om 2x 99,00 uit te geven....
(Annelies / 2003-12-19)


Julbo Instinct ( 109,00)

Heerlijke bril, vooral dat je geen lenzen hoeft te wisselen bij weersveranderingen. Deze bril gaat echt in anderhalve minuut van cat.2 naar cat.4. Terug gaat wat langzamer. Ben er mee op een gletjer en dat was geen probleem. Maar ik heb het idee dat een cat.4 lens toch nog iets meer licht tegenhoudt. Voor hardlopen ook ideaal omdat de bril goed aansluit om het hoofd. Ideaal dus voor allerlei activiteiten buiten de deur.
(Robert Hartholt / 2006-10-20)


Julbo Monte Rosa, Cameleon glazen ( 150,00)

Ik vind het een heerlijke zonnebril, hij zit mij fantastisch en sluit dankzij de zijkapjes helemaal af om mijn (tamelijk smalle) gezicht. Ik ben erg tevreden over de snelheid waarmee de glazen zich aanpassen aan de lichtomstandigheden en ook in zonnige sneeuwcondities in de bergen geen last van mijn ogen. Wat ik erg fijn vind, is dat de pootjes niet knellen, maar dat kan voor iedereen verschillend zijn natuurlijk. Bij mij gaan de afneembare zijkapjes wel erg gemakkelijk los, een beetje druk van de buitenkant, bijvoorbeeld wanneer de je bril op je hoofd zet, en daar gaan ze alweer. Gelukkig tot nu toe steeds in de bril blijven steken (ja, hij sluit dus goed af), maar het gaat een keer mis, ben ik bang. Ik vind het wel jammer dat de Cameleon-uitvoering alleen in het zwart komt, ik had graag de aubergine-kleurige bril gehad, maar die kan alleen met de Spectronglazen.
(nans / 2012-03-27)


Julbo Newport ( 84,90)

Sportieve zonnebril met Aquapolar X5 glazen. Sluit goed aan, zit erg comfortabel en is luxueus voor de ogen.
(Stijn / 2003-04-22)


Julbo next ( 35,00)

Erg fijne zonnebril voor de mensen die een smaller gezicht hebben. er zitten alti-spextron x5 glazen in maar de vorde x6 dus er zijn verschillende lensen voor verkrijgbaar. Alleen ben bij beide brillen naar een jaar de schroefjes van de pootjes kwijtgeraakt.
(Jeroen Lustenhouwer / 2005-11-23)


Julbo Nomad met Alti Spectron X6 ( 69,95)

Goede bril, beschermt uitstekend, mede door de afneembare kunststof sunstoppers (2 paar in verschillende kleuren bijgeleverd). Het geeft rust aan je ogen, maar je hebt niet in de gaten dat je een zonnebril op hebt. Nadeel is dat de schroefjes in de poten bij gebruik los gaan zitten, die moet je dan weer aandraaien.
(Barbera / 2007-11-26)


Julbo S-Cape ( 89,95)

Zeer fijne bril die goed aansluit aan het hoofd. Goed te gebruiken aan zowel het strand, in de bergen als tijdens het autorijden.
(Raymond Koome / 2002-05-29)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }