foto

Silva

Silva zal bij de meeste mensen vooral bekend staan om hun kompassen. Toch maakt dit Zweedse bedrijf ook een reeks kwaliteitskijkers. De serie bestaat uit lichtgewicht kijkers van 175 gram tot zwaardere zoomkijkers die een vergroting van maar liefst 30 maal hebben. De grotere kijkers worden geleverd in een neopreen etui waar de kijker niet uit hoeft te worden gehaald voor gebruik. Op die manier kan de kijker beter beschermd blijven tegen beschadigingen.

Silva: de voordelen op een rijtje

  • De Silva kijkers van het Eterna Plus type hebben een smaragdgroene lenscoating die de kijker ook zeer geschikt maakt voor ochtend- en avondschemering.
  • Met rubber beklede handgrepen maken het makkelijk om de kijkers in de hand te houden.
  • Sommige Silva kijkers kunnen al op een afstand van twee meter worden scherpgesteld. Handig dus als je een vlinder of iets dergelijks van dichterbij wilt bekijken.

Silva: enkele modellen

Eterna Plsu
Eterna Plus
Het top-model van de Silva-kijkers (7x42 en 10x42). Bijzonder compleet met o.a. neopreen beschermhoes en waterdicht. 1000 gram
Lite-Tech Compact
Lite-Tech Compact
Deze compact-kijkers (8x25 en 10x25) zijn perfect voor hiking en andere buitensporten. Waterdicht, rubber beschermingslaag en licht van gewicht (404 gram).
Lite-Tech Zoom
Lite-Tech Zoom
Deze met zoom (10-30x60) uitgeruste kijker is perfect voor het observeren van dieren tijdens ochtend- en avondschemering. De statief-adapter en beschermhoes maken hem bijzonder compleet. 1155 gram.
Pocket
Pocket
De Pocket (8x21 en 10x25) stop je makkelijk in je zak om mee te nemen. De rubber buitenkant zorgt voor een stevige grip. 176-202 gram.

Silva: overige informatie
Voor meer informatie over Silva kun je terecht op hun site: (https://www.silva.se/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Silva:

Ervaringen met Silva:

Silva Lite-tech compact 10x25 ( 161,11)

Het is een zeer goede verrekijker voor de jacht, door de groene lenzen heb je een zeer klaar en helder zicht. (wel duur, maar zeer goed). EEN AANRADER!
(Jan-Willem De Meyer / 2003-06-23)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }