foto

Meindl

'When we stress that we make Boots, we do this very consciously. This process of "making" involves more than the manufacturing of products to certain rules, technical data and uniform standards. We look back on our experience of more than 300 years. We rely on this, to satisfy our high requirements in quality, workmanship and selection of materials. Of course, experience also means tradition. This commits us to continuous development and perfection. Tough field tests, intensive collaboration with specialists in medicine, orthopaedics, industry and sport, as well as the search for new possibilities from the basis for a shoe that continue its development. Naturally we possess a considerable advantage in our location: the area Berchtesgaden/Salzburg. The direct proximity to the Alps and the closeness to nature, further the thoughts there are essential, in the making of Meindl footwear.'

Meindl: de voordelen op een rijtje

  • Meindl was het eerste (berg)wandelschoenenmerk dat gebruik ging maken van Gore-Tex. Zij hebben dan ook een flinke voorsprong op het toepassen ervan.
  • Meindl maak gebruik van de Air-active Technology. Air-active maakt gebruik van verschillende lagen eerste klas materialen en ventilatie-kanalen. Hierdoor ontstaat er een goed voetklimaat in de schoen.
  • Centerfix is een ontdekking van Meindl voor wat betreft de plaatsing van de tong van de schoen. Deze hoeft slechts eenmalig te worden goedgezet en zal daarna niet meer van plaats veranderen. Ook niet bij regelmatig in- en uitstappen.
  • DiGAfix zorgt voor een comfortabele pasvorm van de schoen door een diagonale fixatie van de instap.
  • Bio-Reflex geeft de lichte wandelschoenen een aan de voet aangepaste en stabiele zool welke tevens voor een goede grip zorgt.

Meindl: enkele modellen

Meindl Borneo
Meindl Borneo
Stevige wandelschoen met Meindl Multigriff Vibram zool. Afgewerkt met Nubuk leer.
Meindl Gobi
Meindl Gobi
Hoge wandelschoen met Latex Gummiprofiel zool. Afgewerkt met velourleer.
Meindl Makalu Pro
Meindl Makalu Pro
Stijgijzervaste (berg)wandelschoen met Meindl Multigriff Vibram zool. Afgewerkt met nubuk en Gore-Tex.
Meindl Mt. Crack
Meindl Mt. Crack
Stijgijzervaste bergwandelschoen met verstijfde Vibram Montagna Crack zool.

Meindl: overige informatie
Voor meer informatie over Meindl kun je terecht op hun site: (https://www.meindl.de/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Meindl:

Ervaringen met Meindl:

Meidl Islands Pro (€ 171,98)

Een hele goede zeer stabiele schoen.Die erg lekker loopt.Enige nadeel is dat de zool erg glad en zelfs gevaarlijk word bij nat weer(op rotsen alleen).Perfect waterdicht.
(Marcel / 2001-01-19)


Meindl (€ 158,82)

Ik heb mijn schoenen gekocht op de fabiek in kirchchanschoring in beieren ik draag ze al 4 jaar dag en nacht en ik loop ieder jaar hoogtouren door en over de alpen mijn ervaring met meindle is zeer goed
(ad van alphen / 2001-05-18)


Meindl Air Active (€ 129,00)

Uitstekende wandelschoen. Pasvorm was een openbaring, direct goed. Ik kan er uren op lopen zonder enig ongemak. Nadeel zijn de laatste oogjes voor de veter. Daar slijten de veters heel snel op stuk, dus altijd reserveveters (1m) meenemen.
(M. Heineman / 2009-02-04)


Meindl Air Active wandelschoen (€ 100,00)

Dagelijks gebruik in Noorwegen en Zweden gedurende 3 weken beviel goed. Er brak wel een veterlusje, maar dat is later weer hersteld. Tijdens een wandeling van 32 km vielen ze tegen. Ik had veel last van een branderig gevoel, vooral aan de tenen en voetzool daar direct achter. Inmiddels is ook één van de veters (na 2 mnd gebruik) gebroken.
(R. ten Hooven / 2002-10-03)


Meindl Air revo 3.1 (€ 220,00)

Deze schoen zit vanaf "0" als gegoten aan je voeten. Neem de tijd om de juiste maat te kiezen en verbaas je over hun comfort. ZElfs autorijden gaat evenals zware bergwandelingen, en alles wat daartussen zit !
(Wouter / 2012-06-26)


Meindl Air revolution 2.0 (€ 160,00)

Zaterdags gekocht, zondags 25km. mee gelopen, temperatuur +- 30 graden. I.c.m. Coolmax sokken voeten nog helemaal droog. Heb ook Meindl Perfect voor zwaarder en Lowa's voor lichter gebruik, voor mij geen Lowa's meer, vallen uit elkaar als je ze aantrekt. Duurzaamheid van Air rev's nog niet bekend.
(Ap / 2004-08-09)


Meindl Air Revolution 2.0 (€ 175,00)

Heerlijke schoenen! Ik heb in de winkel ook Meindl Engardin schoenen gepast maar die zaten toch veel minder lekker. Bij de Air Revolution had ik meteen het gevoel schoenen aan te trekken die ik al jaren had. Ik heb er nu ongeveer 300km op weg gelopen en ze bevallen perfect, niks geen blaren of natte benauwde voeten! Voor het "zwaardere werk" heb ik nog Meindl Himalaya Gore (B/C schoenen) en een paar Meindl Perfect (C tot C/D schoenen). Ik gebruik de schoenen ook regelmatig dagelijks voor mijn werk, en dat bevalt perfect! Een echte aanrader die Air Revolution 2.0's!
(Martijn / 2004-09-22)


Meindl Air Revolution 2.0 (€ 175,00)

Ze ademen wel aardig maar de wijd uitlopende schacht is erg vervelend omdat er veel troep in je schoen komt.
(Ronald Couwenhoven / 2005-01-14)


Meindl Air Revolution 3.1 (€ 209,95)

Ik heb deze schoenen enige tijd geleden gekocht. Het is een perfecte aankoop geweest. Een heerlijke schoen om lang me te lopen met een lichte bepakking. In het begin is het wel even wennen omdat ze nog enigszins stug aanvoelen. Na een aantal dagen zijn ze echter niet meer te houden. In de toekomst komt er zeker nog een paar van deze schoenen bij.
(Arno / 2009-01-17)


Meindl air revolution 5,0 (€ 105,00)

Prima schoen wat betreft wochtwering en afvoer. Ik had hiervoor een meindl Island, deze vond ik fijner lopen en bleef er ook beter uit zien.
(Ivo / 2003-10-31)


Meindl Air Revolution 5.0 (€ 199,00)

Prima schoen voor langdurig, zwaar wandelwerk. Geen B/C: de rubberen rand slijt snel bij klauteren in rotsig terrein. In aanbieding gekocht, anders zou ik voor de Engadin gaan.
(Harry / 2005-03-02)


Meindl Air Revolution 5.0 (2005) (€ 199,00)

Vanwege goede ervaring met model 2002, weer de Air-Rev 5.0 gekocht. Pasvorm identiek aan oude model, geschikt voor brede voeten dus. Na 3 weken IJsland is er wel slijtage aan de stiksels die (te) makkelijk langs rotsen schuren etc. Soepele, fijn lopende zool, maar wel aardig afgesleten in 3 weken. Al met al prima schoen, ik blijf ze afraden voor echt rotsig voetenwerk.
(Harry Eshuis / 2006-11-07)


Meindl Air Revolution 5.0 man (€ 199,00)

Zeer goede schoen (B-C), heb er de HRP (Haute Route Pyreneenne) mee gelopen, wat ruiger dan GR paden, en voldoet perfect. Waterdicht,goede ventilatie bij warm weer, goede steun, loopt toch soepel op betere paden maar niet geschikt voor crampons(!). Voor bredere voeten.
(Jan Vande Putte / 2006-07-28)


Meindl Arizona (€ 149,00)

Het is absoluut onbegrijpelijk dat de buitensportwereld bijna geen schoenen aanbiedt ZONDER Goretex. Nochtans is zelfs Goretex niet voldoende om het vele zweet af te drijven in een warm klimaat. Met Goretex heb ik in Griekenland steeds natte voeten (van het zweten).
(ivan / 2014-05-29)


Meindl Arizona men (€ 119,95)

Heel veel soorten schoenen gepast en dit was de enigste die gelijk lekker zat. Heb ze nu 1,5 jaar en lopen goed. Loop er net zo goed Kennedy marsen en Long Dinstance walks mee als dat ik boven in de bergen loop. Het is geen Gore Tex schoen, maar met goed onderhoud zijn ze prima waterdicht en hebben ze een hoger loopcomfort.
(J.G. van Vliet / 2008-10-02)


Meindl army pro (€ 170,17)

Is de perfecte schoen op bijna alle gebieden slijtvast is redelijk onderhouds vrij en zelf heb ik er nog nooit natte voeten in gehad ik heb ze nu zelf al bijna 2 jaar en neem ze op elke trip of out door evenement mee.
(William Martinus / 2000-12-01)


Meindl Army Pro (€ 208,74)

Zaten meteen lekker. Wel wat licht voor de bergen. Door de hoge schacht perfecte enkelbescherming. Na allerlei andere schoenen geprobeerd te hebben was dit voor mij de ideale schoen voor de 4daagse. Na 1200 km voor het eerst verzoold.
(Jaap Mulder / 2001-03-28)


Meindl Army Pro (€ 209,00)

Schoenen zijn en blijven het belangrijkste deel van de trekuitrusting! Deze Meindls zijn bijna perfect te noemen: comfortabel, geen bleinen, goede steun door de hoge schacht (de hoogste van alle gangbare trekkingschoenen!), deze heeft mij bij een val zeker voor zwaardere kwetsuren gespaard. Behoorlijk waterdicht zodat beken tot ruim 20 cm diep met droge voeten doorwaad kunnen worden. Glad leer, dus gemakkelijker te onderhouden dan schoenen die uit meerdere materies en kleuren bestaan. Zeer goede schoen, sterk aanbevolen! Op de officiλle Meindl site is dit model merkwaardig genoeg echter niet terug te vinden!
(Van den Bossche Peter / 2006-07-05)


Meindl Army Pro (€ 200,00)

Heb deze 9 jaar geleden gekocht, nooit blaren gehad. Vorig jaar laten herzolen bij Bever zonder problemen.
(Filip De Preter / 2008-09-03)


Meindl Army Pro (€ 200,00)

Een heerlijke hoge B/C schoen welke perfect is voor defensie en politie gebruik. In het begin natuurlijk een beetje stug, maar 1x insmeren met Rapide leervet en hij wordt snel soepel. Ook een schoen waar je goed mee kan autorijden en sprintjes kan trekken. Door de hoge schacht veel steun aan de enkels en super grip met de vibram zolen. Eenmaal goed ingelopen zijn ze bijna net zo soepel als de Adidas GSG9.2!
(Chris / 2013-10-07)


Meindl Badile (€ 240,00)

Dubbelgestikt en volledig leer. Nooit blaren en altijd droge voeten. Wel op tijd waxen natuurlijk
(Ray / 2019-03-06)


Meindl BC (€ 250,00)

slecht. Ik kocht de schoenen enige jaren geleden. IVM met het overlijden van mijn vrouw zijn ze enige tijd in de kast beland. Nu wilde ik ze weer gaan gebruiken maar bij de eerste 200 meter lieten beide zolen los. De PUR, die als tussenzool wordt gebruikt bleek volledig te zijn verstaft. Niet te verzolen riep de schoenmaker. Weggooiden was het advies. Heb nu alleen nog maar de veters. Slecht product. Niet naar het bedrag wat er voor betaald moet worden dus geen Meindl weer. Ook niet voor anderen. Er is een beter alternatief. De site van Meindl NL is niet te benaderen dus ik klaag maar op deze manier. 1 is nog te veel 0 is beter als score.
(l.t.lammers / 2012-07-19)


Meindl bergschoen type B (€ 229,00)

Schoen in totaal verspreid over een aantal jaren ongeveer 10 weken met plezier gedragen. Altijd zorgvulldig schoon opgeborgen. Zool laat los. Lange emailwisseling gehad van het welbekende kastje naar de muur gestuurd. Deze gerenomeerde fa. Meindl wil niets oplossen en doet geen geste; pech gehad schoen is te oud. Foto's meegestuurd waarop je kunt zien hoe goed de schoenen er nog uitzien. Voor mij geen Meindl meer.
(Joyce Freund / 2012-10-25)


Meindl Bernina (€ 214,99)

Ik heb een hele brede voorvoet en kon nergens slagen, tot ik de Bernina aandeed... Geweldige schoen,wel niet zo fraai qua uiterlijk, maar geweldig van pasvorm. Aanrader!!
(Guido / 2010-06-14)


Meindl Bernina Lady (€ 190,00)

De schoenen 2 maanden geleden nieuw gekocht. Wat mij vooral opvalt is dat de zool heel erg veert, ik vind dat wel prettig. De inlegzool daarentegen vind ik vreselijk. Het voorvoet gedeelte is erg hard en heeft een bobbel voor extra ondersteuning, die bij mij de bloedtoevoer naar de tenen afknijpt.
(Marga Vos / 2010-09-02)


Meindl Bhutan (€ 172,00)

Goed lopende schoen, maar na een paar maanden begonnen de zolen los te laten. Schoenen terug naar Meindl gestuurd, gerepareerd, na 2 maanden weer loslatende zolen. Weer opgestuurd en gerepareerd en weer hetzelfde verhaal. Nu Perfekts gekocht, deze zijn in ieder geval niet gelijmd...
(Marcel van de Ven / 2002-07-11)


Meindl Borneo (€ 165,63)

Uitstekende schoen voor mensen met brede voet/hoge wreef. Vergelijkbaar met Meindl Ortler (mijn vorige schoen), maar dan iets goedkoper.
(Sαndor Vijfhuizen / 2001-11-30)


Meindl Borneo (€ 149,29)

Ik heb deze schoenen 2 jaar geleden gekocht maar ik had dit 10 jaar eerder moeten weten na een aantal vacantie's gebruikt te hebben lopen deze schoenen perfect. Gezien ik zeer moeilijke voeten heb was dit een uitkomt. Zeer fijne schoenen!!!
(Han / 2001-07-24)


Meindl Borneo (€ 166,00)

Een stevige schoen die erg lekker loopt. De service van Meindl is slecht geworden. De zool scheurde rond 1 jaar al los van het bovenstuk. Meindl zei dat het geen garantie was maar slijtage. De zool was bijna versleten, maar hij hoefde niet te scheuren. Na veel contact met het servicecenter zijn de stootranden onder garantie vervangen en heb ik de zool gewoon moeten betalen. Wel is een imitatiezool geleverd! Dus de schoen gaat binnenkort weer terug,pff.Dit is helaas erg jammer.
(Arjen Mouwen / 2003-11-18)


Meindl Borneo (€ 166,00)

Comfortabele schoen voor een redelijke prijs. Zit goed in elkaar. Is ook geschikt voor mensen met wat bredere voeten. Heeft als nadeel dat de (slijtvaste) Vibram zool verliest op natte ondergrond wel veel grip.
(Willem / 2004-01-09)


Meindl Borneo (€ 160,00)

In potentie een perfecte schoen, maar de binnenkant van de schoen bevat grof stiksel dat bij mij precies langs de zijkant van mijn enkel loopt. Dit geeft op den duur zoveel irritatie dat ik er niet mee kan lopen. Erg slordig van Meindl.
(RobK / 2008-06-15)


Meindl Borneo - Lady (€ 185,00)

Ik kocht deze schoenen zo'n dikke maand geleden en ze pasten dadelijk perfect rondom de voet. Na een eerste keer stappen(ca. 20 km) ondervind ik zo goed als geen problemen. Nu (na 5 ΰ 6 keer instappen) krijg ik steeds na ca. 10km een niet te verharden pijn aan de rechtervoet ter hoogte van de enkel en de hiel met grote blauwe plek en pijn bij het stappen als gevolg. Ik kijk er tegenop om met deze schoenen op trekking te gaan. Veel liever zou 'k nog met mijn oude Meindl-paar vertrekken: Meindl Wales MFS GTX. Op 't eerste zicht verschillen beide paren niet echt. Maar bij de volgende aankoop weet ik wel welke kiezen...
(inge / 2008-06-25)


Meindl Borneo Identity (€ 189,00)

Heerlijke schoenen, diverse berghikes, kennedymarsen en de elfstedentocht hier probleemloos mee gelopen. Na zo'n 1000km is de hak nu wel erg afgesleten, maar dat lijkt me normaal. Ook ik heb wel last van het grove stiksel wat irritatie geeft op de hiel, maar gelukkig niet altijd.
(Syds Post / 2013-09-30)


Meindl Borneo Lady 2 MFS (€ 219,95)

Een maand geleden gekocht en ιιn wandelweek door de Alpen, middelzwaar terrein. Na de eerste wandeldag vertoonde de rand waar de zool gelijmd is aan de stootranden al kieren. Dit nam in de loop van de week toe. Zool laat los. Is terug naar fabrikant, afwachten wat de service gaat worden. Verder prima pasvorm, zat als gegoten.
(Mariska van Asselt / 2014-08-26)


Meindl Borneo MFS Men (€ 210,00)

De schoenen lopen perfect, ware het niet dat ik ze 2weken geleden nieuw kocht bij AS en na 1 tocht in de Ardennen van ongeveer 30km zonder nattigheid of bepakking de zool van de stootrand begint af te scheuren! Ze moeten terug naar Meindl.Ik las nu via google op jullie site soortgelijke problemen.PFFFF!
(Barry / 2011-09-08)


Meindl borneo pro lady (€ 150,00)

in eerste instantie heel fijne schoen, dacht de eerste dag een blaar te krijgen. was niet zo, maar kwam er veel te laat achter dat ik erg veel last kreeg van het stiksel aan de binnenkant van de schoen, vlak boven mijn hiel. verbazend dat hier niemand iets over heeft geschreven, ik kan ze alleen maar aan met tape ben ik bang. ik vind dit heel stom van meindl! ik heb dus 3 weken met zere voeten gelopen en als ik ze nu aandoe voel ik meteen weer dat het zeer gaat doen. ik ga wel een klacht indienen.
(annemiek / 2007-09-04)


Meindl Borneo Pro Lady (€ 189,95)

Ik heb de schoenen nu bijna 2 jaar. De zool is op de hak flink aan het verslijten en hij laat los! Hiervoor ben ik begin dit jaar bij de winkel (Bever) geweest. De zool is toen gelijmd, maar daarna had ik algauw hetzelfde probleem. Weer terug naar de winkel. Krijg ik nu te horen dat ze 'zeer intensief' gebruikt zijn (ik heb er een paar berghikes mee gemaakt en loop er in Nederland regelmatig op tijdens wandelingen, maar dat moet zo'n schoen kunnen hebben toch?) en dat de reparatie niet meer onder de garantie valt, maar dat ze uit coulance toch gelijmd zijn. Alweer. Ik heb totaal geen vertrouwen meer en ik ben bang dat ik straks precies hetzelfde probleem ga hebben. Ik ben er teleurgesteld in de schoenen, had er veel meer van verwacht. Jammer, want ze lopen zo lekker!
(Annie / 2009-11-26)


Meindl Borneo Pro MFS (€ 165,00)

Heerlijke schoen. Eerst Hanwags geprobeerd, maar die waren te smal voor mijn voeten. Ik heb brede (en vrji platte) schoenen en daar blijkt Meindl perfect bij te passen. Schoen is in begin stug, maar loopt vrij snel in. Ander voordeel van dit model: 100% Goretex vrij! Dus minder zweten.
(Pieter / 2005-10-22)


Meindl Burma (€ 136,13)

Lichte (B) wandelschoen die vanaf de eerste dag als gegoten zat. Volledig waterdicht
(Bjorn Desander / 2001-01-06)


Meindl Burma (€ 180,00)

Ik ben geen kilometervreter maar struin regelmatig in de natuur. Ik zocht destijds lekkere stevige schoenen waarmee ik door nat gras, modder en drassigheid kon lopen. Dit type van meindl is voorzien van goretex en heeft aan de buitenzijde glad leer met weinig naden en stiksels waardoor ze makkelijk te reinigen en minder kwetsbaar zijn. In dat opzicht voldoen ze perfect en ook de pasvorm is probleemloos. Maar de voor mijn gebruik veel te stijve zool (ondanks mijn gewicht van bijna 90 kilo) zorgt voor een vermoeide en zware afrolbeweging waaraan ik na 7 jaar nog steeds niet gewend ben. De zool is zo stijf dat ik op gladde modderige of sneeuwachtige ondergronden op het einde van de afrolbeweging steeds weg glip met de punt van de schoen. Door zijn stijfheid duw je de punt van de schoen ook diep in zachte ondergronden zoals mul zand wat erg vermoeiend loopt. Kortom: prima schoen maar wel een echte B schoen en niet voor ons vlakke kikkerlandje geschikt wat mij betreft.
(W. van Gelder / 2014-02-12)


Meindl C/D schoen (€ 195,00)

Na 5 jaar op Meindl schoenen te hebben gelopen, ben ik nuovergestapt op Hanwag. Reden: bij Meindl willen ze absoluut geen klacht horen en als je dan de schoenen naar de fabriek opstuurt hoorje er nooit meer iets over en de schoenen ben je dan ook kwijt. Dus nooit meer.
(G. Kirkels / 2003-11-23)


Meindl DAKAR GTX (€ 140,00)

2x MEINDL DAKAR gekocht voor stevige wandelingen. Al zitten ze me perfekt toch 2x dezelfde nare ervaring : zool komt plotseling volledig los van de rest! Uitleg van Meindl via ooit info aan BEVERSPORT : tιveel op "zure" grond gelopen en dan lost de onderzool !!!(ze kenden blijkbaar een beetje het probleem) Kom nou zιg, ik neem geen grondstaal om te kijken waar ik moet lopen. Spijts dit alles, zitten ze zalig, maar dat zitten de LOWA Gore Tex (zomereditie) ook.Met mijn brede voeten blijft Meindl ιιn van de makkelijkste.
(fred van eesbeke / 2006-03-14)


Meindl desert fox (€ 119,00)

Prima schoen, gebruikt in woestijnomgeving en nooit last gehad van vervelende bijwerkingen. Overigens geen echt grote afstanden gelopen. Heb geen last gehad van (stinkende) zweetvoeten.
(george / 2006-07-19)


Meindl Dovre Extreme/Taiga (€ 259,00)

Beide zijn BC cat. hoge bergschoenen; gebruik ze al jaren tijdens wekenlange tochten door scandinavische bergen en moerassen. Ideaal; gore tex na verloop van jaren wel lek, maar door dagelijks insmeren met goed middel (sno seal oid)zijn goed waterdicht.
(mark / 2007-01-05)


Meindl Expedition Pro (€ 250,00)

Deze worden niet meer gemaakt, en terecht. Tijdens een skitocht van een week in Noord-Scandinavie vielen de (Rattefella) zolen van beide schoenen eraf. Heb er bovendien een flinke blaar mee opgelopen. Schoenen zien er wel veelbelovend uit met geοntegreerde gamaschen en binnenschoen. Verlijming kan echter stukken beter. Ik moet er niet aan denken dat dit op Groenland of Antarctica gebeurt!
(Maarten DS / 2015-03-17)


Meindl Florida (€ 120,00)

Heerlijke gewone schoen voor het dagelijks leven. Goed voor de voeten.
(Pjotr / 2002-02-28)


Meindl Gomera Men GTX (€ 138,00)

Zeer comfortabele schoen. Ik wil geen andere. Enige probleem is dat ze niet waterdicht zijn. Heb een paar gekocht in februari en ze mogen omruilen bij de verkoper in augustus. Vandaag heb ik ze weer mogen omruilen, omdat deze ook weer niet waterdicht waren. Gelukkig is de service van United Brands te Oud-Turnhout zeer goed. Hopelijk derde keer, goede keer!!!
(Camerman Eddy / 2006-11-22)


Meindl Guffert (€ 200,00)

Geweldige schoen. Eerst wel goed moeten inlopen en uitvinden hoe je de veters aan moet trekken, zodat de schoen het lekkerst om de enkels zit. Geen druppel lekkage gehad en geen blaren, die ik normaal vrij snel heb. Ruim een jaar in bezit.
(E. van Rouwendal / 2004-06-24)


Meindl Himalaya Gore (€ 205,00)

Goede stevige schoenen. Ik loop er nu een jaar of twee op rond en ben wel tevreden. Nooit last van blaren of natte voeten. Alleen in de zomer is de ventilatie niet optimaal door de hoge rubber stootrand. Ze lopen niet zo leker als m'n 7 jaar oude Meindl Perfect's maar slecht lopen ze zeker niet. Ik ben landmeter van beroep en draag ze ook graag tijdens m'n werk in het natte gras en de blubber. Met regelmatig onderhoud een hele goede schoen!
(Martijn Landzaat / 2004-08-30)


Meindl Island (€ 160,00)

Goede schoen maar na 6 jaar niet meer 100% waterdicht.
(Pjotr / 2002-02-28)


Meindl Island (€ 171,98)

Ingelopen een heerlijke schoen voor stevige trektochten en wandelingen in de bergen maar ook voor gewone trips in Limburg. Na 1,5 jaar lekkage van de linker schoen. Geen-gezeur-garantie en prima service: direct vervangen door Meindl.
(Wil van Houts / 2001-10-09)


Meindl Island (€ 150,00)

Gekocht in 1998. De schoenen zaten me als gegoten, zelfs zonder verters erin kon ik flinke einden lopen. Nadeel was dat de schoen na een week niet meer waterdicht was. Elk jaar heb ik ze een week of 4 gedragen bij het backpacken. Na 8 jaar scheurde de zool van voor tot achter eraf, middenin een natuurgebied in Noorwegen. Het bovenwerk en binnenwerk is nog prima, dus ik heb er nieuwe zolen op laten zetten (80 Euro) en ze doen het weer prima!
(Van Woerden / 2007-02-06)


Meindl Island (€ 200,00)

Kocht jaren geleden deze fantastische schoenen. Veel sten, toch soepel en een goede grip. De schoenen zagen er ogenschijnlijk na jaren nog steeds prima uit, maar toch viel onlangs de zool er zomaar af?! Tussenzool verrot. Schijnt volgens Meindl normaal te zijn dat dat na een aantal jaren gebeurt. Naar mijn idee moet zoiets niet kunnen.
(Philip Pieterse / 2007-09-24)


Meindl Island (€ 200,00)

Geweldige schoenen. Nooit blaren gehad, maar na 2500 km lopen wel volledig kapot (toegeven, had het leer beter moeten onderhouden).
(Bas / 2007-10-02)


Meindl Island (€ 1,00)

Ook van mijn Meindl schoenen laten de zolen volledig los. Het schuim is verteerd en brokkelt af. Bij Meindl krijg ik geen gehoor. Erg jammer want verder zijn het prima schoenen.
(Mo / 2013-07-03)


Meindl Island (€ 200,00)

Zitten erg lekker. In tegenstelling tot wat veel mensen denken moeten ze goed ingelopen worden om ze soepel te maken, maar dan heb je ook wat. In 2016 heb ik er de kennedymars mee uitgelopen (80km binnen 20 uur) en kreeg ik pas de laatste 5km blaren terwijl ik was ingetraind voor 40km (en ja: dit was mijn eerste kennedy ooit). Waterafstotend en vrij duurzaam mits goed onderhouden. D.w.z. de rubberen stootrand insmeren met meindl-vet en het Gore-tex impregneren met spray. De enige nadelen: Ik vind ze te zwaar voor bergtochten -west highland way-, hoewel de enkels deugdelijk ondersteund worden, en de zool slijt vrij vlot voor een schoen van zijn prijsklasse. Daar staat een goed zittende, stevig steunende, ademende en bijna blaar-vrije schoen tegenover die -naar mijn mening- zijn investering dubbel en dwars terugverdiend. Je hebt er wel de juiste sokken bij nodig voor de vochtregulering.
(wim / 2017-06-22)


Meindl Island MFS (€ 207,00)

Heerlijke schoen, MFS werkt ideaal, sluit goed nauw rond de voet, maar wordt te broeierig of iets dergelijks van de warmte. Loopt alsmaar lekkerder naarmate ik zwaarder bepakt ben, ik sta als een rots! Wereld schoen!
(Flix / 2007-03-19)


Meindl Island MFS (€ 279,90)

Mijn derde paar schoenen zelfde type echter na 5 maanden word de stootrand poreus en word zonder medeweten de rand vervangen waar ik niet mee eens ben is dit gebruikelijk.
(J.IJskes / 2014-11-14)


Meindl Island MFS Active (€ 249,00)

Ik heb brede voeten en daar door verschillende schoenen gehad altijd problemen met mijn voeten nu island MFS Active gekocht aangedaan en 30 km gelopen geen centje pijn of last van mijn voeten, een wereld schoen.
(W.P. Dooms / 2011-12-07)


Meindl Island Pro (€ 158,82)

Dit zijn de enige schoenen die ik ooit gehad heb waarin ik vochtige (zweet) voeten heb (door Goretex?)! Verder zijn ze o.k.
(Teun / 2001-05-01)


Meindl Island Pro (€ 158,82)

Bij het passen had ik al direct het gevoel deze moeten het worden. En na bijna 100 km weet ik het zeker. Een goede, nee perfecte schoen voor iemand met brede voeten met hoge wreef. Goede service is beloofd door Meindl zoals opnieuw verzolen.
(Theo van Deurzen / 2000-12-01)


Meindl Island pro (€ 171,98)

Wereldstapper. Zitten en lopen (ook) perfect. Goed waterdicht
(Gerard / 2001-10-16)


Meindl Island Pro (€ 176,97)

Drie paar Pro's verder. Eerste paar werd gestolen na 1 1/2 jaar. Tweede paar na 1 1/2 jaar metal ogen raakten los. Terug naar Meindl: nieuw paar gekregen. Nooit blaren gehad. Enige nadeel ze zijn wat aan de zware kant.
(Bob van Vliet / 2000-12-01)


Meindl Island Pro (€ 172,44)

Ik heb deze schoenen pas gekocht, en heb meteen de dag na aankoop 30 km gelopen. Het is een erg prettig schoen waarvan ik weet dat hij goed loopt in Nederland, en waarvan ik hoop dat hij het ook goed doet in de bergen van Canada.
(Bas Verhoogt / 2000-12-01)


Meindl Island Pro (€ 158,82)

Is de perfecte wandelschoen voor alle omstandigheden. Zeer goede pasvorm, en is zelfs na 2,5 jaar nog steeds waterdicht. Look no Further.
(Rene Reijntjes / 2000-12-01)


Meindl Island Pro (€ 215,00)

Geweldige schoen voor mensen met brede voeten en/of hoge wreef. Diverse wandelingen op gemaakt en ze bevallen gewoon prima. Geen goede keuze wanneer u op zoek bent naar lichte stappers. Mij bevallen ze in ieder geval erg goed.
(Herman Bodde / 2002-10-01)


Meindl Island Pro (€ 195,00)

Na mijn eerste paar versleten te hebben na 9 jaar toch weer Meindl Island Pro gekocht. Veel andere schoenen gepast maar qua pasvorm zat deze mij het beste. Voor wie van een stevige wandelschoen houdt een prima keuze. Na verloop van tijd gaat op de "knikpunten" de Goretex wel lekken. Verder voor mij de perfecte schoen.
(Richard Rijksen / 2006-01-05)


Meindl Island Pro (€ 100,00)

De schoen valt voor mij persoonlijk erg tegen vanwege de veel te gladde zool (heeft me bijna het leven gekost) Op natte rotsen vιιl minder grip dan bijvoorbeeld ABL, Merrel, Russische Spetsnaz boots (de originele) eigenlijk zijn alleen dansschoenen een beetje gladder.
(chico01 / 2007-10-03)


Meindl Island Pro (€ 249,00)

Vorig jaar kocht ik de nieuwe Meindl Island Pro schoenen met dat fameuze Memory-Foam-System. Ik kan niet anders zeggen dat dit de meest waardeloze rotschoenen zijn die ik ooit gekocht heb en zal ze dus ook nooit meer kopen. Elke dag dat ik ze draag heb ik grote problemen. Elke dag dat ik ze draag heb ik erg veel pijn aan mijn voeten. Het vreemde is dat ik dat alleen bij deze nieuwe schoenen heb. Ik loop nl. al 23 jaar op meindl Island Pro rond en heb nog nooit eerder last gehad. Maar deze zijn letterlijk rijp voor de vuilnisbak. Zonde van mijn zuur verdiende centen. Ik heb geprobeerd hierover met Meindl te corresponderen maar die geven geen antwoord. Dus dag Meindl jullie zijn een goede klant kwijt.
(Rob Berg / 2011-08-18)


Meindl Island Pro (€ 240,00)

Zeer goede schoen, alleen vind ik de zolen wel snel slijten, na max 2 jaar liggen de hakken er bij mij af. Let wel ik draag ze iedere dag en loop er veel mee, dus op zich valt dan de slijtage wel mee. Verder blijven ze bij goed onderhoud waterdicht en makkelijk te reinigen. Wat mij betreft geen andere meer.
(Gόnther / 2011-11-21)


Meindl Island Pro Goretex (€ 198,00)

Prima schoen, die na slechts 10km. inlopen geen blaren of andere kwalen gaf. Voldoende steun aan alle kanten en ook hoog genoeg! Aanrader!
(Chris / 2003-06-26)


Meindl Island Pro GTX (€ 170,00)

Na Lowa trekkings gepast te hebben zaten deze (nog steeds) perfect. Met Falke TK2 en TK3 zeer goed te lopen. Zweetvoeten als je de ventilatiegaatjes aan de bovenkant afsluit. Blijven kurkdroog in sneeuw en regen. Wel oppassen op sneeuw en ijs want dan een
(Peter Koopman / 2002-03-04)


Meindl Island Pro GTX (€ 195,00)

Geweldige schoen, het leer is in het begin wat stug, maar na geleidelijk inlopen werd hij steeds soepeler!Het prettigst loopt hij op onverhard terrein.
(Ilja / 2004-04-23)


Meindl Island Pro GTX (€ 195,00)

Goede schoenen. Ik heb er veel tochten mee gelopen afgelopen zomer in Lapland. Ze zijn goed waterdicht en lopen heerlijk!
(Coenraad / 2004-10-23)


Meindl Islands (€ 172,44)

Heb ook Lowa's en Hanwags geprobeert maar kom altijd terug bij de Islands al drie paar versleten/begraven en al vele tochten mee gelopen. TOP
(Noudje Hof / 2001-10-30)


Meindl Jamaica Lady (€ 139,00)

Heeft iemand een tip? Mijn meindl's heb ik nu 10 maanden. Ik loop er elk dag op (en geef toe, alleen bij aankoop ze ingespoten) maar ze zijn totaal niet meer waterdicht. Na een half uur wandelen in het natte gras heb ik al kletsnatte sokken. In mijn vorige meindl's heb ik drie jaar (ook zonder onderhoud) droog gelopen. Kan ik de schade nog herstellen? Want ze lopen verder perfect!
(Hilde Koops / 2005-08-08)


Meindl Magic Lady Low 30 (€ 90,00)

Met deze schoenen heb ik zeer slechte ervaringen, het randje achter op de hak veroorzaakt blaren en ze zijn ongewoon smal voor meindels. Ook kreeg ik last van mijn enkels in deze schoenen, ben er absoluut niet tevreden over en heb er spijt van dat ik ze gekocht heb.
(saskia / 2003-06-11)


Meindl Magna Lady A, halfhoog (€ 145,00)

Lopen nu in de winter lekker, toch dacht ik eerst dat te zwaar zijn. Voor de zomer graag iets lager - passte dezelfde merk maar laag en het voelde goed. Kopen? Maar ze hebben maar beige in Adventure in Zaventhem.
(Memm / 2006-02-26)


Meindl main men (€ 95,00)

Na enkele maanden occasioneel gebruik als vrijetijdsschoen lijken ze op oude vodden. De zool, geen vibram, begint te lossen en zopas zijn er naden losgekomen. De winkel waar ik ze kocht bied een barslechte service, ze kunnen me na een maand nog steeds niet zeggen of het een garantiegeval zal zijn.
(steven / 2006-04-29)


Meindl Meindl Air Revolution 5.0 (€ 194,95)

Heb altijd op Meindl gelopen (de Island pro goretex serie), heb na 3 paar Pro's ιιn paar van de Meindl Air Revolution 5.0 gekocht, maar deze gaan er weer uit, ze zitten gewoon niet lekker vergeleken met de Pro, zal wel door de los te halen tonng komen. Ergo, deze zomer komer er weer Pro's, en misschien de Army uitvoering (voor het werk waar deze voor bedoeld zijn). De Meindl Air Revolution 5.0 krijgt daarom een 3, terwijl ik de Pro een 5 wil toedichten.
(Martin van der Berg / 2007-07-25)


Meindl Meindl Island Pro (€ 249,00)

In aanvulling op mijn vorige post over deze schoenen moet ik helaas vertellen dat de voering rondom mijn enkels volledig versleten is en open begint te vallen. En dat na nog geen 6 maanden. Zeer slechte schoenen dus en nu langzamerhand echt rijp voor de vuilnisbak.
(Rob Berg / 2011-10-13)


Meindl Nepal (€ 158,82)

Prachtige goedpassende schoen met prima polstering. Heb nog nooit een blaar gehad. Wel na 1 jaar hier en daar stiksel losgelaten op niet cruciale plaatsen.
(rik bollen / 2001-10-07)


Meindl Nepal (€ 140,00)

Schoen zit heel lekker, vele kilometers op gelopen, 1 paar reeds versleten, nooit last van blaren. Vibroform zool slijt naar mijn smaak iets te snel. Gewicht van de schoen is redelijk. Ijzeren veterlussen bijhouden want hebben de neiging iets te gaan roesten. B-categorie schoen.
(sont / 2003-08-08)


Meindl Nepal Pro (€ 181,06)

Lopen lekker, maar de afwerking en kwaliteit vallen tegen! Na 15 dagen bergwandelen begon de zool van 1 schoen los te laten, liet de voering van de tong los, een veterklem verboog en de middenklem is niet in te veteren.
(Raymond / 2000-12-01)


Meindl Ohio GTX (€ 170,00)

Na een jaar ervaring is het model Ohio GTX met vibram zolen ronduit gevaarlijk te noemen. De vibram zool heeft een minimale grip op vochtige beton klinkers. En is uiterst gevaarlijk op nat natuursteen. Het is dan als lopen op ijs zo glad. Helaas wil Meidl dit niet erkennen. Maar een rondvraag bij gerenommeerde hiking speciaalzaken leert dat ze dit probleem wel(h)erkennen.
(Ron / 2012-01-19)


Meindl Ortler (€ 158,82)

Persoonlijk zeer tevreden. Hebben de GR20 volgehouden, en dat wil wat zeggen. Is in leer gemaakt, dus ook goed als je zweetvoeten hebt. Een aanrader voor zware tochten met zware rugzak.
(Steve / 2001-11-20)


Meindl Pamir (muskat) (€ 176,52)

Deze schoenen passen vanaf het moment dat ik ze kocht perfect. Ik heb een brede voet met een hoge wreef waardoor de keuze in merken beperkt was. Ben na 3 maanden wandelen nog steeds zeer tevreden. (Draag ze bijna dagelijks!!)
(E.Maatkamp / 2000-12-07)


Meindl Para-Pro © Gevechtslaarzen (€ 239,00)

De Para-Pro is een zwaar verbeterde versie van de bekende legerkist (goedgekeurd voor gebruik door defentie in het nederlandse leger). De helft van het gewicht vergeleken met een legerkist en vele malen beter zittend. Maar toch de steun en de robustheid van de legerkist. Heb er in 4 dagen ong 175 kilometer op gelopen en geen enkele blaar!! Terwijl ik normaal na 50 kilometer altijd al blaren had! Zijn van gore-tex en daarom ook 100% waterdicht. Je krijgt er ook geen loopgraaf voeten in. (wissel wel altijd optijd van sokken) Echt een aanrader!!!
(jasper / 2004-10-24)


Meindl Paradiso (€ 240,00)

Duur, niet de allerlichtste maar ze zijn me uitstekend bevallen tijdens de GR10. Geven goede steun, bleven waterdicht en hebben goede zolen. Bij het inlopen heb ik wel last gehad van een pijnlijk drukpunt bij m'n enkels, waarschijnlijk had ik de veters toen te strak aangetrokken.
(Marieke / 2017-04-11)


Meindl Perfect (€ 56,72)

Prima tweedehands aanschaf. Niet ιιn blaar heb ik er mee opgelopen. Al zijn ze officieel niet stijgijzervast heb ik toch zonder problemen de Dome de Neige (4020m)beklommen, zonder natte voeten te krijgen.
(Fred Mellink / 2000-12-01)


Meindl Perfect (€ 226,89)

Deze schoenen zijn onverwoestbaar. Voor alles te gebruiken. Ik heb ze al 6 jaar. Degene die blaren in deze schoenen had, nam een verkeerde maat. Naar mijn mening is de polstering uitstekend. Zowel ik als mijn vriendin hebben de Perfect.
(Isaac Neumann / 2000-12-01)


Meindl Perfect (€ 208,29)

Hij weegt vochtig een kilo of 2 per schoen. doordat hij een erg stugge schoen is moet je echt hem de tijd geven minstens 3 maanden voor groote activiteiten. vooral in de winter heerlijk warm en waterdicht als je hem maar goed onderhoud.
(Jeroen Engbers / 2001-03-30)


Meindl Perfect (€ 208,29)

Na 12 jaar intensief gebruik (alles mee gedaan) weer Meindl Perfects gekocht. zwaar en stug, toch ook geschikt voor gebruik als wandelschoen. Moeten wel goed ingelopen worden. Verend binnenzooltje verhoogd comfort.
(Fedor de Vries / 2000-12-06)


Meindl Perfect (€ 208,29)

Deze schoen is eigenlijk te zwaar voor het gewone hiken. Heb er drie jaar lang blaren in gehad (ondanks goede maat en veel voorzorgsmaatregelen) Loopt nu eindelijk lekker...
(Willem de Rijk / 2000-12-01)


Meindl Perfect (€ 208,29)

Eerst ingelopen. Na 2 dagen hiken in IJsland reeds een veteroog defect; natte voeten dus met nog 400 km. te gaan. Roestvorming veterogen.
(Willem Koppers / 2000-12-01)


Meindl perfect (€ 250,00)

Fantastische schoen.Ik draag ze alle dagen. De binnenkant is eerder versleten dan de buitenkant. Waxen en ze blijven waterdicht.
(jeanpierre wuestenberghs / 2002-05-18)


Meindl Perfect (€ 200,00)

De naam zegt het al; perfect ik doe gemiddeld 5 jaar met een paar ben nu aan m'n derde paar toe.Wat jammer is is dat de veterhaken bovenaan nog maar 1 klinkje hebben, deze haken zijn naar mijn idee was gevoeliger voor ombuigen.
(Lute van de bult / 2002-10-22)


Meindl Perfect (€ 200,00)

Inderdaad Perfecte schoenen! wel lederen inlegzool in gedaan vanwegen de hoogte van de schoen, en had nieuwe veters nodig... 3 maanden (iedere dag de hele dag!)ingelopen voor de vakantie, dat was ook echt nodig!!! Nu zitten ze dan ook wel als gegoten. In Chamonix diverse bergen beklommen, sneeuw en ijs is geen enkel probleem, ijzersterk en na afloop nog helemaal droog, en warm ook. Voor mij niets anders meer!
(Richard Kruize / 2002-12-08)


Meindl Perfect (€ 235,00)

Deze schoen gekocht nadat ik een paar Islands na 12 jaar versleten had. De Perfect zijn geweldige schoenen; stevige zool, vormt naar je voet, stug bovenwerk en stijgijzervriendelijk! geen blaren gehad tijdens inlopen en ik heb ze nu ook in dagelijks leven aan. Noren zweren bij leer... das niet voor niks ;)
(Aart van rijswijk / 2004-03-15)


Meindl Perfect (€ 217,00)

Werkelijk de perfecte schoenen! De naam dekt de lading volledig. Ik draag mijn Perfect's nu dik 7 jaar en heb nog nooit een blaar, natte voeten of ander leed gehad in deze schoenen. Ik ben landmeter van beroep en draag ze ook graag dagelijks van het natte gras tot de blubber. Nog nooit enig probleem! Na inlopen lopen ze werkelijk heerlijk. Ik heb sinds kort een paar Meindl Himalaya erbij maar die lopen toch minder lekker dan m'n Perfect's. Ze lijken eeuwig mee te gaan!
(Martijn Landzaat / 2004-08-30)


Meindl Perfect (€ 225,00)

Na 16 jaar nog steeds een fantastische schoen. Van Noordkaap tot Rome (of een dagje Efteling), 2 maanden China en vele weekenden Ardennen. Beneden in dal of op de toppen, met of zonder rugzak, 4x4 tochten, ze hebben mij nooit teleurgesteld. TOP. Nooit blaren, nooit ingelopen.
(Johan / 2006-05-01)


Meindl Perfect (€ 200,00)

Ik heb ondertussen mijn 2e paar, en gebruik ze veel. Bij goed onderhoud blijven ze 100% waterdicht. Ik heb ze ook veel aangehad tijdens mijn werk. Het 1e paar zag er na 8 jaar wat afgetrapt uit, vandaar dat ik een 2e paar erbij heb gekocht. De 1e gebruik ik nog steeds voor het vuile werk. Er gaat wel eens een veteroog kapot, maar die zijn voor een (paar) euro zo te repareren bij de plaatselijke schoenmaker. De volgende worden zeker weer perfekt, en dat gewicht went snel.
(Frank / 2006-05-03)


Meindl Perfect (€ 100,00)

In mijn studententijd tweedehands gekocht, beste outdoor aankoop ooit. Van Schotland, via Nederlandse voetpaden en winterkamperen in de Ardennen tot de Alta Via in de Dolomieten, na 20 jaar trouwe en blaarloze dienst - wel 3 verzolingen en 1 nieuwe manchet - is dit nog steeds de perfecte schoen.
(Richard Fransen / 2008-05-11)


Meindl perfect (€ 259,00)

Schoenen lopen goed maar na een wandeling van een uur door nat gras toch natte voeten, lekt volgens mij op het stiksel. Trouwens hanwags en lowa`s ook lek ondanks goretex hanwag was alleen het eerste jaar waterdicht,geloof niet meer zo in waterdichte schoenen.
(Peer / 2009-03-03)


Meindl perfect (€ 259,00)

Op 3-3-2009 schreef ik dat ik natte voeten kreeg in deze schoen na een wandeling in nat gras. Nu blijkt dat na goed behandelen de schoenen toch waterdicht zijn (2 uur nat gras en toch droge voeten). Ze gaan ook steeds lekkerder lopen. Uiteindlijk toch superschoenen!
(Peer / 2009-03-31)


Meindl Perfect (€ 200,00)

Voor mij een perfecte schoen die ik nu 20 jaar heb gebruikt bij alle soorten wandelingen, zowel lichte als zware bergwandelingen (met zware rugzak)en licht klimwerk(Schotland, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Italie, Zweden) Nu is helaas het binnenwerk versleten en gebruik ik ze nog als werkschoen (buitenwerk is nog steeds okee) Mijn vriendin heeft ook deze schoen gehad echter een kleine maat (38) en had problemen met de buigzaamheid van de zool (het gebrek daaraan dus) en heeft de schoen na een seizoen weer weg gedaan. Veterhaken roesten snel maar leveren verder geen problemen (in die 20 jaar een keer een bovenhaak vervangen).
(Andre Sietsma / 2011-07-29)


Meindl Perfect (€ 280,00)

Ik heb deze schoenen nu meer dan 15 jaar, een woord, TOP. Buiten het herzolen gaat er gewoon niks aan kapot, af en toe een binnenzooltje vervangen en klaar. Ze zijn wel zwaar maar dat went snel. Waterdicht als geen ander en dat zonder Goretex ! Mijn Perfects hebben de hele wereld onder zich gehad en they have never failed !
(Wouter / 2012-06-26)


Meindl perfect lady (€ 257,00)

mijn vrouw is een goede alpiniste, met heel wat beklimmingen op haar naam staan, al 20 jaar draagt ze de meindl perfect voor vrouwen, nu heeft ze gehoord dat ze bij meindl stoppen met de productie van de perfec's voor vrouwen, is er iemand die een ander alternatief heeft want ze is wel erg op de perfect gesteld, ik loop al sind,s mijn dienst tijd op de meindl perfect omdat ik niet op die legerkistjes voorruit kon, kan iemand zeggen of dit waar is dat ze ermee stoppen
(Edwin van den Boomen / 2008-04-28)


Meindl Perfect. (€ 200,00)

Mijn eerste paar helemaal op gelopen en ik kan ze niet weg doen vanwege de herinneringen. 2e paar gaan ook al weer een aantal jaren mee.
(Pjotr / 2002-02-28)


Meindl Perfekt (€ 208,29)

3 maanden lang inlopen thuis en op kortere trips. Loopt nu prima. Stevige schoen voor het zware werk. Meindl zolen vervangen door Fischer multisorb inlegzooltjes levert nog meer comfort op.
(Wil van Houts / 2001-10-09)


Meindl perfekt (€ 208,29)

Tweede paar (1e 10 jaar gebruikt!) nu voor het tweede jaar.Nooit blaren gehad en van Nepal tot de duinen van Kennemerland op gelopen.Echt perfekte schoenen (heel wat narigheid gehad met allerlei andere beroemde merken). Een aanrader dus!
(Barbara / 2001-09-04)


Meindl Perfekt (€ 208,29)

De schoen die zijn naam meer dan waard is! Perfekt dus. Na twee jaar intensief dagelijks gebruik, worden deze schoenen nog steeds beter. Zolen slijten wel iets sneller op deze manier en ze zijn wel wat zwaar, maar je komt er echt overal mee. Inlopen overbodig, aantrekken en nooit meer uit doen.
(Marc Janssen / 2003-06-07)


Meindl Performance (€ 240,00)

Hoge bergschoen. Categorie b/c. Gore tex gevoerd. 10 dagen mee in Noorwegen gelopen in extreem natte condities. Of ik liep in water of in modder. Nooit natte voeten gehad. Ook nooit blaren gehad. Ondanks hoogte van de schoen heerlijke pasvorm en heerlijk lopen. Met deze schoenen heb je geen laarsen meer nodig.
(Anton van Veenendaal / 2011-09-06)


Meindl Performance (€ 240,00)

Hoge bergschoen. Categorie b/c. Gore tex gevoerd. 10 dagen mee in Noorwegen gelopen in extreem natte condities. Of ik liep in water of in modder. Nooit natte voeten gehad. Ook nooit blaren gehad. Ondanks hoogte van de schoen heerlijke pasvorm en heerlijk lopen. Met deze schoenen heb je geen laarsen meer nodig.
(Anton van Veenendaal / 2011-09-08)


Meindl Pro Island (€ 178,50)

Fantastische schoen om kilometers te vreten. Perfect waterdicht, zelfs na 4 jaar met meerdere honderde kilometers. Eιn min punt is het leer dat begint in te scheuren tegen de zool aan. Herstelling werd aangevraagd bij Bever Zwerfsport waar ze schaamtelijk slecht werden hersteld. Desondanks zijn het fijne productjes.
(Wastiels Johan / 2002-05-06)


Meindl Tauern (€ 179,95)

De schoenen zijn nu 3 jaar in mijn bezit en versleten. Al sinds een jaar laten de naden overal los. Ook al geruime tijd problemen met waterdichtheid ondanks GoreTex. Nu breekt het leer ter plekke van de aanhechting met de zool.
(Herman Houkes / 2011-12-19)


Meindl tibet (€ 180,00)

De schoen is bedoeld voor een brede voet en normale hiel. Ik heb altijd met een Meindl Nepal gelopen maar door doorzakken van de voeten kreeg ik blauwe tenen. De Tibet is werkelijk een verademing. De schoen loopt als een trein, heb er tochten in Zwitserland en in de Dolomieten mee gelopen; heerlijk die tenen met ruimte! Afdalen geeft geen enkel probleem.
(Stephan van der Voort / 2006-04-15)


Meindl tibet (€ 130,00)

in opruiming gekocht (normaal 200 euro). Gekocht omdat het een bredere schoen is, in andere schoenen komt mijn kleine teen klem te zitten... heerlijk zacht van binnen, heerlijk lopende zolen maarrr de pasvorm van de hielen lijkt toch heel vreemd te zijn. Ik krijg daar in ieder geval al heel snel blaren. Ik loop er dus niet meer op, echt jammer. Misschien moet je toch wat dikkere enkels hebben voor deze schoen?
(Cathelijne / 2006-08-21)


Meindl Tibet (nu bernina) (€ 219,00)

Voor mensen met brede voeten en een smalle hiel de ideale schoen, erg prettig dat er een merk is dat iedereen probeert te helpen, zodat iedereen prettig kan lopen. Stijve schoen, maar inlopen is niet nodig. Een goede schoen voor mensen met 'moeilijke' voeten.
(Sebastian Jones / 2009-05-19)


Meindl Tunis (€ 110,00)

Perfecte schoenen voor dagelijks gebruik, na 10 jaar nike sportschoenen loop ik nu geen dag meer op iets anders dan mijn bergschoenen!!! ik ga wel zwaardere kopen voor mijn vakantie naar Chamonix (Meindl Perfect uiteraard)! zeer tevreden
(Richard Kruize / 2002-04-28)


Meindl Vulcano 3000 (€ 100,00)

Lopen al gelijk vanaf het begin heerlijk. Zijn waterdicht (getest tijden 3uur wandelen in gras en regen), in tegenstelling tot de Grisport Alaska Mid's van mijn vriendin die wel natte sokken had! In de aanbieding voor 100,- (van 154,-)
(xedrox / 2005-12-06)


Meindl waldlaufer pro (€ 160,00)

voor werk als podiumbouwer zijn deze stevige waterdichte schoenen een must. goede zolen ook in gore-tex uitvoering te krijgen
(Carl van der Heijden / 2008-01-11)


Meindl Wales (€ 125,00)

Zes jaar geleden in de uitverkoop gekocht. Vele duizenden kilometers heerlijk op gelopen. Veelal in zwaar bergachtig en modderig terrein maar ook op de werkvloer. Altijd droge en zweetarme voeten gehouden. Fijne schoen met zacht lederen binnenwerk. helaas nu na zes jaar zowel de buitenzool als de 'binnenzool' gebroken. Model is nog steeds te koop o.a. bij Zwerfkei.
(Albert / 2012-05-11)


Meindl wandelschoen (€ 150,00)

deze schoenen liepen vanaf het beging heerlijk maar na een klein half jaartje begon de schoen te scheuren bovenop net achter de tenen Ze zijn opgestuurd en kreeg te horen niet goed onderhouden en moest de helft van de repariekosten meebetalen (niet redelijk) Draag de schoenen elke ochtend als ik met de hond ga wandelen en dan nog alleen in de herst/winter nu na bijna drie jaar zitten er hele grote scheuren in en is de schoen zeker niet meer waterdicht... conclusie heerlijke schoen behoorlijk prijzig en te korte levensduur
(Gerda Reijn / 2006-03-27)


Meindl wandelschoenen (€ 99,00)

Na 1 jaar zijn de beide hielen stuk, de bekleding aan de achterkant [binnen] gaat helemaal rafelen. Wie kan mij de ned. importeur geven, dan kan ik ze retour zenden.
(ml.dijkshoorn / 2005-08-01)


Meindl/Guffert (€ 200,00)

Sobere C-schoen met gevoel voor bergtraditie. Erg prettig voetbed, soepel genoeg om ook in Nl te gebruiken. De schacht vraagt tijd om in te lopen, reken zeker 1,5 mnd voor een meerdaagse tocht. Ruime schoen waar voet en tenen alle ruimte hebben. Gewoon een no-nonsense schoen met oog voor vakmansschap.
(Willem de Beer / 2002-08-21)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }