foto

Lowa

'In 1923 is Lorenz Wagner begonnen met het vervaardigen van hoogwaardige functionele wandelschoenen. Sindsdien is Lowa synoniem voor pasvorm, kwaliteit en comfort. Of u gaat wandelen langs het strand, in Limburg of op de Veluwe. Als u op vakantie gaat naar de Alpen of een verre bestemming. Lowa heeft altijd de perfecte schoen voor u.'

Lowa: de voordelen op een rijtje

  • Klimaatsysteem: het Lowa klimaatsysteem maakt gebruik van het pompeffect tijdens het lopen. Transpiratievocht wordt als waterdamp via het bovenste gedeelte van de schacht naar buiten getransporteerd. Hierdoor blijft de voet langer droog.
  • Asymmetric Walking Position (AWP): de schacht van de schoen is aan de binnenkant hoger gemaakt, om een betere steun te bieden. Rekeninghoudend met de natuurlijke stand van het been, is de hiel van de schoen tevens in een hoek van 2 graden gesteld. De schoen is zo optimaal aangepast aan de natuurlijke afrolbeweging van de voet.
  • C4 tong: ook de C4 tong is een exclusieve ontwikkeling van Lowa. Doordat de polstering van de C4 tong is aangepast aan het verloop van de wreef wordt het verschuiven van de tong beperkt. Verder heeft de C4 tong een speciale buiginzet die plooien en knelpunten bij het doorbuigen voorkomt.
  • Laceloop-vetersluiting: bij de laceloop-vetersluiting zijn de veters geregen door de rondlopende ingenaaide lus. Tijdens het vast trekken van de veters, verspreidt de druk zich op deze manier gelijkmatig over de wreef van de voet. Of je nu een korte wandeling maakt of 4 of meer dagen op stap bent, het comfortabele en vrije gevoel blijft behouden.

Lowa: enkele modellen

Lowa Scout Lady
Lowa Scout Lady
Door zijn speciale vibram trekking zool zeer geschikt voor de sportieve backpacker
Lowa Klondike GTX Junior
Lowa Klondike GTX Junior
Lichtgewicht junior wandelschoen, waterdicht afgewerkt met Gore-Tex
Lowa Tibet GTX
Lowa Tibet GTX
Uitgerust met o.a. C4 tong, AWP, klimaatsysteem. Binnenkant zonder naden voor meer comfort
Lowa Bali
Lowa Bali
Robuuste all-terrain sandaal welke vooral geschikt is voor natte omstandigheden

Lowa: overige informatie
Voor meer informatie over Lowa kun je terecht op hun site: (https://www.lowa.nl/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowa:

Ervaringen met Lowa:

Lowa Lowa renegade gtx (€ 153,00)

Deze schoenen gekocht in mei vorig jaar, prima loopcomfort. Ik loop er dagelijks op. binnenkant gaat wat slijtage vertonen terwijl ik altijd een schoentrekker gebruik. Het grootste probleem is dat ze gaan verkleuren, nu na een jaar is de linker schoen van zwart naar bruinachtig verkleurt, waarbij de rechter zwart is gebleven met een bruine voorsnuit. Jammer van een vrij duur product dat na een jaar laat zien dat er met de kwaliteit van de stof is geknoeid!!
(Postma / 2014-08-26)


Lowa Aerox GTX Mid. (€ 139,99)

Schoen: Erg soepel, bijna hardloopschoenachtig. Vrij smal. Surround: Werkt, duidelijk koeler dan bv. Renegade. Kwaliteit: Hak na ca. 120Km gebruik (meest asfalt) op sommige plekken 2/3 afgesleten tov. nieuw, klacht ingediend, antwoord Lowa: Geen garantie want slijtage (โ€ฆ), oorzaak manier van lopen, gewicht enz. en zachtere rubbersoort (productomschrijving: Slijtvaste zoolโ€ฆ, na aankoop blijkbaar niet meer). Niet verzoolbaar dus voor mij binnen 250 km onbruikbaar. Vanwege Lowaโ€™s reactie heb ik het gehad met ze en stap over naar een ander merk.
(Henk. / 2020-09-10)


Lowa Arko (€ 170,00)

Heb de schoenen na veel passen gekozen en heb er nog geen seconde spijt van gehad. ik draag ze iedere dag. De vibram zolen zijn wel glad op natte rotsen vooral in het begin, maar dat is snel opgelost met de zool wat te schuren. heb er nog nooit blaren in gelopen terwijl ik dat vroeger erg snel had.
(Michiel Vanhoudt / 2006-01-12)


Lowa bergschoenen (€ 130,00)

Mijn zoon ging afgelopen zomer mee op een Alpentocht met Lowa bergschoenen. Tijdens deze tocht zijn de zolen van deze schoenen tot mijn grote verbazing gewoon uit elkaar gevallen!! Het materiaal verbrokkelde gewoon! De schoenen waren nog geen twee jaar oud. Mijn eigen bergschoenen zijn 20 jaar oud en hebben nog nooit een probleem gegeven. Ik ben razend over het feit dat een zo bekend merk als Lowa ons in gevaar gebracht heeft. Het was overigens geen toeval. Ik heb kort daarna precies hetzelfde probleem gezien bij iemand anders, ook Lowa zolen.
(Heinerich / 2010-06-09)


Lowa innox gtx mid (€ 170,00)

ik ben zeer teleurgesteld over dit merk na een half jaar waren ze al niet meer waterdicht en kreeg ik te horen dat het gebruiksslijtage was en zodoende niet onder de garantie viel , oorzaak jubeltenen. Schoenen van 170 euro ScHandalig
(ina / 2017-12-07)


Lowa Lady GTX (€ 190,00)

Schoen uit nubuckleder met een gore-tex voering en een vibramzool. Categorie B. Zit zeer confortabel, nog nooit blaren gehad met deze schoenen. Zeer goede waterdichtheid. De verstevigde hielkap vind ik een echt pluspunt!
(Isabel / 2008-05-05)


Lowa Lowa Strato Lo (€ 100,00)

Na een tijd sukkelen met het zoeken naar een voor mij goede schoen voor op de vlakke weg uitgekomen bij Lowa. Toen de verkoper hem liet zien wist ik zonder te passen al dit gaat hem worden. En ja hoor na het Pieterpad en het Floris 5de pad zijn ze nog perfect,dit ligt ook wel aan mijn manier van lopen denk ik. Voor mensen met een brede voorvoet en een hoge wreef de ideale schoen. Bij Meindl en New Balance had ik helaas deze ervaring niet.
(Nico Jansen / 2007-01-11)


Lowa Ranger GTX (€ 200,00)

4 jaar geleden deze schoen gekocht met het oog op meerdaagse trektochten. Mijn gevoelens zijn zeer gemengd. Ze zitten me als gegoten en zelfs na vele kilometers wandelen niet 1 blaar opgelopen. Helaas ben ik over de algemene kwaliteit en duurzaamheid niet zo te spreken. Na slechts 4 jaar en evenveel meerdaagse tochten is de GTX lek, laat de rubberen rand rondom los en zijn de hielen kaalgesleten. Deze schoenen hadden na 1 tocht in Noorwegen al duidelijke sporen van slijtage. Jammer.
(KDemarest / 2012-06-26)


Lowa Ranger GTX (€ 220,00)

I.v.m. ontevredenheid over 3 setjes Renegade's de afgelopen 10 jaar tijd heb ik in 2014 de overstap gemaakt naar de duurdere Ranger. Ik loop er nog niet zo lang op, maar de kwaliteit doet mij denken aan mijn vroegere Lowa Trekker's. Hier was ik destijds uitermate tevreden over! De Ranger is een veel stevigere schoen dan de Renegade, dit heeft die mede te danken aan de stijvere/hardere zool. De schoen geeft erg veel steun (ook op ongelijk terrein), is tot nu toe goed waterdicht, heeft een goede beschermingsrand en loopt erg fijn. Net als de andere Lowa-typen zijn ze erg comfortabel, inlopen is nooit nodig! Dankzij de X-lacing blijft de tong keurig op z'n plaats, zeer nuttig! Tot nu toe dus zeer tevreden, alleen de duurzaamheid wachten we even af .....
(Robert Brunink / 2014-10-24)


Lowa renegade (€ 153,00)

Onderstaande schoenen zijn opgestuurd ivm met verkleuring naar hoofdkantoor in Nederland en Duitsland, enige antwoord is dat het vermoedelijk een Uv inwerking is of een chemische stof, GEEN garantie op de verkleuring terwijl ik ze alleen maar aan heb met wandelen. De consument heeft niks geen invloed meer na 1 jaar! Belachelijke garantie!
(Postma / 2014-11-27)


Lowa Renegade GTX Mid (€ 170,00)

Ik heb deze leer+goretex schoenen in 2007 gekocht vanwege de perfekte pasvorm. In de loop van 3 jaar ben ik erop van Rotterdam tot in Zwitserland gelopen, meestal verhard maar ook wel stukken bosgrond, baggeren door zware klei, harde rots en klauteren door steile rivierbeddingen. Ik draag ze ook veel tussen de trektochtetappes door, voor uitjes, woonwerk, boodschappen, ik loop gewoon veel. De zolen zijn daardoor wel gesleten maar niet boven verwachting. Alleen is nu de ene zool kompleet aan het verkruimelen en de andere begint ook. Dat valt me een beetje tegen, aan de andere kant 3 jaar intensief gebruik voor 170 euro vind ik niet te veel. Maar als ik echt zou gaan bergwandelen dan kijk ik zeker verder naar een merk met betere zolen.
(Peter Elderson / 2010-10-15)


Lowa Renegade GTX mid (€ 199,00)

Na prima ervaringen gehad te hebben met de lage versie kocht ik deze middelhoge. Wederom perfecte pasvorm. Helaas is ook deze schoen, evenals de lage zeer snel versleten, zowel qua zool als qua bovenwerk. Dit type schoen is ideaal voor wegen en paden maar bergen moet je bljkbaar vermijden, te snelle slijtage (is immers ook een A of A/B categorie schoen).
(G. Driesen / 2010-01-13)


Lowa Renegade GTX Mid (€ 170,00)

Ruim 20 jaar geleden begonnen met Lowa Trekker, die het bijna 10 jaar hebben uitgehouden! Daarna overgegaan op Renegade's, die het een stuk minder lang vol hielden. In 2008 nogmaals Renegade GTX Mid gekocht, maar ook deze waren binnen 5 jaar aardig op. Er kwamen veel scheuren in het leer, waarschijnlijk had ik ze vaker in moet vetten. Verder een aardige schoen voor wegen en zandpaden, maar niet echt voor ongelijke/heuvelige terreinen, ze geven dan ook te weinig steun (schoen is te slap). Ook waren ze niet echt lang waterdicht, dus deze schoenen zijn eigenlijk te prijzig.
(Robert Brunink / 2014-10-24)


Lowa Renegade GTX Mid (€ 170,00)

Als 2e setje in 2011 erbij gekocht (andere set in 2008), zodat ik regelmatig af kon wisselen. Dit keer de mooie zwart/rode uitvoering gekocht. In het begin erg tevreden, alleen was de mooie kleur al wel binnen een jaar erg vaal geworden. Opnieuw viel me al snel op, dat hij niet echt dol is op oneffen en/of vochtige terreinen. Er ontbreekt flink wat steun t.o.v. de vroegere Trekker die ik had. Binnen no time waren ze al niet meer waterdicht en binnen 3 jaar liet 1 zijkant los. Deze heb ik laten repareren, maar de volgende keer ga ik voor een duurdere Lowa, want de Renegade is een goede wandelschoen, maar geen bergschoen!
(Robert Brunink / 2014-10-24)


Lowa Renegade GTX Mid (€ 179,00)

Mijn schoenen kocht ik in de zomer van 2011. Ik draag ze dagelijks in alle omstandigheden: asfalt, steen, duinen en bos, strand en licht bergachtig. Perfecte schoenen! Nu kijken waar ik de hak kan laten verzolen, die begint nu schuin af te slijten.
(Hans Langbroek / 2016-01-05)


Lowa Renegade II GTX Lo (€ 150,00)

Deze mooie zwarte uitvoering heb ik gekocht eind 2013 en koop gemiddeld om de 2 jaar nieuwe. Ze zijn dan natuurlijk nog lang niet versleten, maar de mooiigheid is er wel af. Het is een mooie robuuste schoen met veel steun, comfort, een goede demping en redelijk veel grip. De tong zou wel iets beter op z'n plek mogen blijven zitten. Deze schoen wissel ik nu af met een oudere Renegade, waardoor die er nog als nieuw uitziet. Het enige minpuntje is dat het lijkt alsof de buitenkant uit verschillende kwaliteit leder bestaat: sommige delen leder zijn namelijk nog als nieuw, terwijl andere stukken wat korrelig beginnen te worden, dat is wel jammer! Misschien had ik ze eerder in moeten smeren met ledergel, maar goed, ze leken het nog niet nodig te hebben (is nu na 11 maanden wel gedaan). Al met al een erg fijne wandelschoen met een mooie frisse uitstraling. Daar hebben ze bij Lowa ook wel aan gewerkt!
(Robert Brunink / 2014-10-24)


Lowa Renegade II LL Lo (€ 140,00)

Ik koop al vele jaren Renegade's om dagelijks op te lopen. Ik draag ze dus altijd en overal, alleen voor lange wandelingen en wandelingen in natuurgebieden (vaak buiten de paden) gaan de bergschoenen aan. Deze heb ik gekocht in 2011 en koop eigenlijk altijd om de 2 jaar nieuwe. Ze zijn dan natuurlijk nog lang niet versleten, maar de mooiigheid is er wel af (misschien moet ik ze ook wel vaker insmeren met ledergel). Deze schoenen draag ik nu naar mijn werk (waar her en der chemicali๋n op de vloer liggen), zodat de nieuw gekochte Renegade's(2013) mooi blijven. Het is een mooie robuuste schoen met veel steun, comfort, een goede demping en redelijk veel grip. De tong zou wel iets beter op z'n plek mogen blijven zitten. Al met al een erg fijne wandelschoen, maar ga hem niet als bergschoen gebruiken, daar houden ze niet van!
(Robert Brunink / 2014-10-24)


Lowa Renegate GTX S3 (€ 219,00)

Mijn 3e paar van dit type, het 2e paar g้้n S3 type was na 6mnd kapot omdat de zolen niet oliebestendig bleken te zijn, ik was me van geen kwaad bewust?? Van dit dure S3 type begon na 1jr de rechter zool te piepen en uit de linkerschoen begon de stalen tussenzool naar buiten te roesten!!Profiel van de zool is bijna nieuw. Schoenen zijn netjes behandeld niet in de bouw gebruikt. Buiten garantie opgestuurd naar Lowa ter kennisgeving, volgens Lowa is het "gewoon" slijtage. Dure schoenen die de titel S3 zeker niet verdienen doordat ze het in de bouw nog geen 3 weken zouden volhouden en bij normaal gebruik na 1 jr al zijn versleten. Leverancier zegt dat Lowa met deze S3 iets heeft willen maken wat er eigenlijk nog niet was en dat het mislukt is, pech voor de gebruiker. Lowa fijne schoen jammer van de slechte zolen, maar die zijn wel erg belangrijk, voor mij helaas g้้n Lowa meer en na 3 paar reken ik me tot ervaringsdeskundige.
(Jan v Dommelen / 2008-09-08)


Lowa Renegate GTX S3 (€ 219,00)

Zie mijn eerste reactie, door een misverstand bij de dealer omdat het een S3 uitvoering is zijn de schoenen niet eerder bij Lowa zelf geweest voor garantie blijkt achteraf. Door zelf contact op te nemen via de Lowa-site zijn de schoenen alsnog naar Lowa gestuurd. De vriendelijke en service gerichte medewerkster van Lowa heeft mijn klacht keurig afgehandeld en ik kreeg kosteloos nieuwe schoenen omdat ze twee jaar garantie op materiaal en fabrikage fouten geven. Alle lof voor Lowa. Als u niet tevreden bent over een klachtafhandeling bij uw dealer neem dan rechtstreeks contact op met de fabriek en doe een beroep op de garantie van het product. Jammer dat sommige dealers moeilijk gaan doen als je terug komt voor garantie.
(J. v .Dommelen / 2008-10-02)


Lowa strato (€ 119,00)

Ik heb deze schoen enkele maanden in gebruik hij zit goed. Ik heb na lange tochten geen last van blaren of voetklachten. Zij hebben geen grip op nat hout (brug in ardennen en op natte stenen (doorwaden van beken). Ik ben al een paar keer onderuitgegaan. Op modder heb ik wel veel grip.
(G. Bollen / 2009-10-13)


Lowa Strato Lo (€ 115,00)

Heerlijk comfortabele schoen met goede looks. Helaas zijn de zolen niet echt van goede kwaliteit. Ik heb recentelijk mij Stratos voor de 2de keer in 6 maanden tijd teruggebracht ivm scheuren in de zolen.
(Pepijn Stulemeijer / 2007-01-26)


Lowa Strato Lo (€ 115,00)

Net mijn schoenen voor de 4de keer terug gebracht i.v.m. problemen met de zolen. Tot nu toe wel iedere keer nieuwe gekregen, service is top, comfort is top, bovenwerk is top, maar kwaliteit van de zolen is waardeloos.
(Pepijn / 2007-05-15)


Lowa Tibet GTX (€ 200,00)

Voor mij de perfecte wandelschoen. Door mijn grote en smalle voeten geen sinecure. Zaten vanaf de eerste dag perfect, nog nooit blaren gehad. De rubberen stootand zorgt ervoor dat rotsachtige weggetjes de schoen niet al teveel beschadigd. 100% waterdicht (af en toe nabehandelen). Kunnen alles aan behalve het echt zware Alpiene werk. Volgens de verkoper ook mogelijk in combinatie met stijgijzers al heb dit nog niet getest. Een topschoen!
(Jonas Verckens / 2007-05-22)


Lowa Trekker Lady (€ 160,00)

Schoen met (te)veel stiksels. Op vlakke grond prima, maar eenmaal in de bergen bezorgden ze me hinderlijke drukplekken, bovenop de voeten, daar waar de schoen knikt op de teen.
(Warry Kooistra / 2006-03-20)


Lowa Trekker-S (€ 140,00)

Heerlijke pasvorm en bijzonder comfortabel in gebruik, ook tijdens dagelijks gebruik. Nadeel is dat ze lekken langs de naden op de knik boven de voet ondanks goed onderhoud en ze zijn erg glad, niet alleen op de rotsen maar ook op natte (licht-mossige) stoeptegels bv bij een fontijn. Als ik deze site eerder had gevonden had ik ze niet gekocht, maar verder gekeken dan de goede prijs en pasvorm.
(Jos / 2007-11-19)


Lowa trekking (€ 140,00)

Gekocht in 1994. Ze lopen heerlijk in ieder klimaat, lekken niet snel, maar moeten lang drogen als ze door en door nat zijn. Ik gebruik ze overal voor: van tropen (Hawai,Aus,Indo), bergtochten (NZ, en alpen), wintersport en met de babydrager in de stad. Alleen tegen bouwvakken bleken ze niet opgewassen. Daarom zijn ze onlangs vervangen. Ik heb uitvoerig gepast en vergleken en kom met m'n brede peutjes toch weer uit bij de Trekker van Lowa! Hopelijk zijn ze nog net zo goed als de oude.
(LAARAKKERS / 2007-09-04)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }