foto

Asolo

Asolo maakt reeds meer dan 30 jaar kwaliteitsschoenen. Gedurende deze jaren is Asolo steeds op zoek gegaan naar nieuwe manieren om de pasvorm en functionaliteit van de schoenen te verbeteren. Zo werd in 1981 de Asoflex ingevoerd, een binnenzool die nog steeds in alle schoenen is terug te vinden. Later, in midden jaren 80, werd het Asoframe ontwikkeld voor de extreem technische schoenen. Neus, zool en hiel werden met één mal gespoten waardoor een zeer stevige en lichtgewicht schoen mogelijk werd. En nog niet zo lang geleden werd FSN ontwikkeld: lichte schoenen voor trekkers/hikers die toch stevig, comfortabel en duurzaam zijn. De nieuwste uitvinding van Asolo is de Triple Power Structure (TPS).

Asolo: de voordelen op een rijtje

  • Wide Fit: enkele modellen uit het assortiment van Asolo zijn ook verkrijgbaar in een Wide Fit uitvoering. Deze zijn breder dan gewone modellen en dus beter geschikt voor mensen met een bredere voet.
  • Asolo maakt gebruik van Gore-Tex XCR (eXtended Comfort Range) waardoor de schoenen een hoog ademend vermogen bezitten, langdurig waterdicht zijn en comfortable aan de voet aanvoelen.
  • Triple Power Structure (TPS): een nieuwe manier van zool-ontwerp. Door gebruik te maken van 3 schok-absorberende cilinders is de schoen comfortabeler tijdens het lopen.
  • Sport Sandals: sinds kort maakt Asolo ook sport-sandalen. Deze sandalen zijn comfortabel, licht van gewicht en bruikbaar voor verschillende activiteiten (ook watersporten).

Asolo: enkele modellen

AFS 8000
AFS 8000
De meest extreme schoen van Asolo voor zeer technisch en hoop-alpien klimmen. Binnenschoen bestaat uit 7 lagen, dus warm, waterdicht en comfortabel.
MTF 650 gv
MTF 650 gv
Een stevige schoen uit de Backpacking serie. Voorzien van Gore-Tex en een Multi Frame Vibram zool, welke geschikt is voor semi-automatische stijgijzers.
Geo
Geo
Een sportieve schoen die ook gewoon op straat kan worden gedragen. Maakt deel uit van de Hiking/Enduro serie en aan de buitenkant afgewekt met Suede.
Borneo
Borneo
Uit de Sport Sandal serie, zonder straps en daardoor comfortabeler. Zool van Asolo rubber-Eva en de hiel-straps gemaakt van Nubuk, Nylon en Lycra.

Asolo: overige informatie
Voor meer informatie over Asolo kun je terecht op hun site: (https://www.asolo.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Asolo:

Ervaringen met Asolo:

Asolo Cerro Torre (lady) ( 112,99)

Heerlijke wandelschoenen. Perfecte pasvorm en zaten als gegoten vanaf de eerste dag!
(Violant Cebria / 2000-12-01)


Asolo Drus (voorganger van de Granite GV) ( 100,90)

Heb ze supergoedkoop ergens kunnen kopen. Ben er ook zeer tevreden over. Ik heb nog geen nadelen over deze schoenen kunnen vinden. De gore-tex werkt ook goed.
(Bart Heiligers / 2006-07-15)


Asolo shanxi gtx ( 181,06)

Zeer goede pasvorm, ook voor mensen met smalle voeten. Knelden alleen bij de tong; verholpen door inlegzooltje. Verder makkelijk strak te strikken door katrollensysteem.
(Willem Franssen / 2000-12-01)


Asolo symbio ( 145,00)

Het eerste paar gekocht bij een decathlon in Barcelona bij gebrek aan beter. Voor mij een perfecte schoen. Een hoge mate van stabiliteit, een goede afwikkeling en niet te zwaar. Je kunt er goed mee uit de voeten op ongebaand terrein maar voor een simpele Camino de Via Plata is hij niet te zwaar. De zool is eenvoudig te repareren. Dit type schoen is vooral interessant voor mensen met een relatief smalle hiel en een bredere voorvoet.
(Harrie Loonen / 2015-09-07)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }