Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Ultralight rugzakken van Vaude

Ultralight rugzakken van VaudeSteeds meer buitensporters stellen naast kwaliteits-eisen als duurzaamheid en stevigheid ook steeds meer eisen met betrekking tot het gewicht. Vaude reageert hier op met ultralight rugzakken voor de verschillende actviteiten.

Voor klimmers is het belangrijk dat een rugzak hen niet hindert in de bewegingsvrijheid, maar ondertussen wel heel stabiel om de rug blijft hangen. Speciaal voor klimmers ontwikkelde Vaude daarom de Rock Ultralight (zie foto). Ondanks het ruime pakvolume van 25 liter weegt deze rugzak toch maar zo'n 370 gram. Hoofdbestanddeel is het waterdichte 7-D ripstop nylon.

Voor de liefhebbers is er ook een mini-versie beschikbaar: de Mini Rock, met een pakvolume van 16 liter en een gewicht van zo'n 340 gram. Leuk detail: het topvak van deze rugzakken kan tevens gebruikt worden om de rugzak in op te bergen en 'm vervolgens aan je riem of gordel te hangen.

Ook is er de Drift Ultralight 45, met een inhoud van 45 liter en geschikt voor de wat zwaardere ladingen. Daarom is deze pack dan ook gemaakt van het iets dikkere 210D Ripstop nylon. Niet alleen geschikt voor hikers, maar ook voor alpine-activiteiten. Getuige ook de ski-houders, de afneembare mesh heupgordel en de materiaal-lussen. De Drift Ultralight weegt slechts 790 gram.

Voor de adventure racers en mountainbikers is er de Speedrunner: 9 liter inhoud, een speciale bevestiging van de schouderbanden op de borst en toch maar een gewicht van slechts 380 gram. op de borst worden de schouderbanden bij elkaar gebracht, zodat er tijdens het rennen of fietsen geen last ontstaat en er totale bewegeingsvrijheid is.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.