Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Columbia gaat met opgeheven hoofd de winter tegemoet met Omni-Heat..

Columbia gaat met opgeheven hoofd de winter tegemoet met Omni-Heat..De zomer is helaas weer voorbij en de warme kleding mag weer uit de kast worden gehaald. De nieuwe geavanceerde Omni-Heat technologie van Columbia houdt je lekker warm en comfortabel en zo kun je ook eens een winterse wandeling maken zonder dat de rillingen over je lijf lopen. Deze technologie wordt voor het eerst toegepast in de kleding-, schoenen- en accessoirecollecties voor najaar/winter 2010/2011.

Omni-heat staat voor een nieuwe aanpak van het zogenoemde ‘warmte management’. Deze warmtereflecterende technologie helpt je temperatuur te reguleren door de warmte die je lichaam produceert te reflecteren en vast te houden en een teveel aan warmte en vocht af te voeren, zodat je je comfortabel blijft voelen.

In feite gaat het om drie verschillende technologieën. De eerste; Omni-heat Thermal Reflective liner, geeft via reflectie de warmte terug aan het lichaam en houdt deze vervolgens vast. Deze technologie levert gemiddeld 20 procent meer behoud van warmte met minder energie. De tweede; Omni-Heat Thermal Insulation, isoleert de lichaamswarmte en voorkomt warmteverlies. Deze technologie biedt de hoogste warmte-isolatie per gram materiaal in de markt en is ultra licht. En de derde; Omni-Heat Thermal Electric genereert gedurende vier tot zes uur continu warmte via een geavanceerd elektrisch verwarmingssysteem. De laatstgenoemde variant wordt vooralsnog alleen in schoeisel toegepast.

Voor meer informatie: https://www.columbia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Columbia Sportswear:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.