Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

SPOT 2: verbeterde uitvoering van de satellite messenger

SPOT 2: verbeterde uitvoering van de satellite messengerSPOT was de eerste zogenaamde satellite messenger, een klein apparaat dat het mogelijk maakt om via satelliet hulp in te roepen als het tijdens een buitensportactiviteit flink mis is gegaan. De oorspronkelijke uitvoering is op basis van gebruikersfeedback flink onder handen genomen en dat heeft geresulteerd in een verbeterde uitvoering: SPOT 2.

Compacter, lichter en sneller
Het eerste dat opvalt aan de SPOT 2 is het formaat: hij is namelijk 30% kleiner dan diens voorganger en daarmee ook 30% lichter van gewicht. Binnen in de SPOT 2 zijn echter ook verbeteringen doorgevoerd, waarvan de vernieuwing van de GPS-ontvanger de belangrijkste is. Op basis van de allerlaatste technologieƫn op het gebied van satelliet-navigatie is de GPS-ontvanger in de SPOT 2 nog sneller in het verkrijgen van een fix van de exacte locatie. Daardoor kunnen hulpdiensten uiteraard ook sneller worden ingeroepen.

Gebruikersvriendelijker
Bovendien is het bedieningsgemak van de SPOT 2 erg groot. De zender is uitgevoerd met meerdere knoppen dan diens voorganger. Nieuw zijn de specifieke knop voor een eigen (geprogrammeerd) bericht en een aparte knop om de Track&Trace functie te activeren. De eerste is bedoeld voor het versturen van een voorgeprogrammeerd bericht naar het thuisfront, terwijl de tweede de functie activeert die het voor het thuisfront mogelijk maakt om exact de gangen van de gebruiker na te gaan. Bovendien wordt het spoor op geslagen, zodat achteraf middels de website van SPOT exact kan worden bekeken waar de tocht langs voerde. De SOS- en helpknop zijn voorzien van een veiligheidskapje om per ongeluk indrukken te voorkomen. Bovendien zijn de knoppen verlicht en kunnen de knoppenkapjes worden vervangen als dat nodig is. Als een bericht is verzonden wordt dat middels een LED-indicatie aangegeven.

Sterke combinatie met Internet
Sinds de introductie van de eerste SPOT Satellite Messenger is er veel gedaan om het gebruik van de SPOT te simuleren. Zo zijn er meerdere websites ontwikkeld, variƫrend van een persoonlijke pagina per gebruiker om de instellingen van de SPOT in te voeren (www.findmespot.com) tot een heuse community site waar routes en avonturen gedeeld kunnen worden (www.spotadventures.com).

Specificaties
- Afmetingen: 9,4 x 6,6 x 2,5 centimeter
- Gewicht: 147,4 gram
- Temperatuurbereik: -30 graden Celsius tot +60 graden Celsius
- Hoogte:-100 meter tot +6500 meter
- Waterdicht: 5 meter diep tot 1 uur
- Blijft drijven

Adviesverkoopprijs
De adviesverkoopprijs van de SPOT 2 bedraagt Euro 179,00. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan de diensten die geleverd worden bij de SPOT 2.

Voor meer informatie: https://www.findmespot.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Spot (satelliet messenger):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.