Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Berghaus Freeflow Pro rugzak

Berghaus Freeflow Pro rugzakSinds midden jaren negentig past Berghaus in haar rugzakken in de Mountain serie het Freeflow rugsysteem toe. In de loop der jaren is het concept regelmatig verbeterd. In de collectie voor komend voorjaar zet de Britse outdoorspecialist opnieuw een flinke stap voorwaarts bij de optimalisering van het Freeflow systeem. Het zogenoemde Freeflow Pro systeem biedt verschillende pluspunten ten opzichte van het bestaande concept en is toegevoegd aan de Mountain range. De belangrijkste zijn: verbeterde stabiliteit en meer praktische ruimte in de rugzak.


Bij het bestaande Freeflow systeem en vergelijkbare rugsystemen van andere merken wordt ruimte tussen de rug en de rugzak voor een goede luchtcirculatie gerealiseerd door de gebogen achterzijde van de rugzak op spanning te houden met een paneel van netmateriaal. Bij Freeflow Pro wordt gebruik gemaakt van twee voorgevormde aluminium buizen in het achterpand van de rugzak. Deze zorgen voor een nagenoeg vlakke vorm van het achterpand, terwijl er toch voldoende ruimte is tussen de achterzijde en het anatomisch gevormde gaaspanel om een goede luchtcirculatie te waarborgen.

Doordat de afstand tussen rug en rugzak kleiner is dan bij de conventionele systemen, is er sprake van een verbeterde stabiliteit. De rugzak beweegt minder ten opzichte van de rug. Een speciale constructie van het draagsysteem zorgt er voor dat de rugzak zich optimaal aanpast aan de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Belangrijke elementen zijn de onafhankelijk van elkaar bevestigde aluminium buizen en de nieuw geconstrueerde, deels elastische heupband die zich volledig zet naar de vorm van de heupen. Zowel in het gaaspanel als in de schouder- en heupbanden past Berghaus dubbellaags, grof geperforeerd EVABreathe foam op plaatsen waar extra ventilatie is vereist.

Dankzij het nieuwe rugsysteem laten de rugzakken in de Freeflow Pro serie zich gemakkelijker en praktischer laden (met dank aan de rechte rug), zijn ze stabieler en bieden ze een sterk verbeterde ventilatie. Een bijkomend voordeel is dat Freeflow Pro enkele tientallen grammen lichter is dan het bestaande Freeflow systeem. De Freeflow Pro rugzakken zijn verkrijgbaar in 20, 30, 40 en 50 liter. De prijzen lopen uiteen van EURO 99.95 tot EURO 149.95. Qua look vallen de rugzakken op door hun aantrekkelijke, eigentijdse design en frisse ton-sur-ton kleurstellingen.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.