Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Montane voortaan ook in Nederland verkrijgbaar

Montane voortaan ook in Nederland verkrijgbaarMontane, het Engelse merk dat internationaal inmiddels een flinke naam heeft opgebouwd op het gebied van betaalbare, lichtgewicht en duurzame outdoorkleding, zal vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Importeur Jongejans Trading heeft het merk in de portfolio opgenomen en zal via een breed dealernetwerk de producten van Montane aan de man brengen.

Montane maakt producten voor hiker, bikers en climbers. Daarbij wordt onder andere gebruik maakt van de top materialen als Pertex, eVent, Primaloft en Polartec. En omdat zichtbaarheid een belangrijk punt is voor bijvoorbeeld fietsers die langs de weg fietsen wordt er tevens gebruik gemaakt van 3M Scotchlite reflecterend materiaal. Maar twee van de belangrijkste eigenschappen van de producten van Montane zijn de combinatie van lichtgewicht en duurzaamheid. Enkele voorbeelden van hun producten zijn het ultralichte Featherlite Velo H2O Jacket, het ultralichte maar zeer warme Flux Jacket en het uiterst duurzame Extreme Jacket.

Featherlite Velo H2O Jacket
Het Featherlite Velo H2O jacket is ontworpen om het lichtste en kleinst comprimeerbare shelljack voor fietsers te worden. Maar niet alleen fietsers zijn er enthousiast over, want gezien het feit dat het jack ingepakt nog niet eens het volume van een appel heeft zorgt ervoor dat ook andere buitensporters het als een ideaal jack zien om mee te nemen ´voor het geval dat´.

Flux Jacket
Ultralicht in combinatie met voldoende isolatie om lekker warm te blijven tijdens het klimmen en hiken, dat is een korte beschrijving van het Flux Jacket. Het jack (zie foto) is gevoerd met 60 grams en 40 grams Primaloft Eco, waarbij de warmere versie is toegepast op delen van het jack waar isolatie harder nodig is dan andere delen. Omdat het jack zowel winddicht als waterafstotend is, alsmede een uiterst klein pakvolume heeft, is het lekker veelzijdig in te zijn tijdens tochten.

Extreme Jacket
Het Extreme Jacket is basis-, tussen- en buitenlaag in één jack gecombineerd. Aan de buitenzijde is het jack voorzien van Pertex zodat het jack zowel waterdicht is als ademend vermogen bezit. De binnenzijde bestaat uit een combinatie van POLARDRI en DRYACTIV, zodat het jack direct op de huid kan worden gedragen en toch nog zeer comfortabel aanvoelt. De specificaties van dit jack zijn dermate hoog gesteld, dat het jack onder andere door het Deense leger wordt gebruikt voor troepen die zijn uitgezonden naar Afghanistan.

Voor meer informatie: https://www.montane.co.uk/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.