Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

GiSTEQ PhotoTrackr Mini DPL900 GPS Multi Platform phototagger

GiSTEQ PhotoTrackr Mini DPL900 GPS Multi Platform phototaggerDe populaire GiSTEQ DPL700 krijgt een meer dan waardige opvolger in de DPL900. Deze laatste telg van GiSTEQ staat garant voor het snel en eenvoudig plaatsen GPS locatie informatie in digitale foto's. Zodat u nooit meer vergeet waar u een foto heeft genomen. Bovendien deelt u foto's eenvoudig met anderen op online diensten als Flickr of Picasa. De DPL900 is geschikt voor Windows (32/64 bits) als Mac platform. Tevens is er een upgrade beschikbaar voor het phototaggen van RAW bestand formaat foto's. Of dit nog niet genoeg is kunt u uw DPL900 bovendien optioneel upgraden met Sport recorder functionaliteit. Zodat ook uw sportieve prestaties feilloos vastgelegd en geanalyseerd kunnen worden. Kortom een must have gadget voor recreanten, vakantiegangers, (hobby)fotografen en sportievelingen.

Verbeterpunten DPL900 ten opzichte van de DPL700
De DPL900 is voorzien van de nieuwste Skytraq 65 kanaals GPS Chipset. Deze staat garant voor een razendsnelle, accurate en betrouwbare positie bepaling. Voorts is de DPL900 uitermate compact en uitgerust met een interne zeer energie zuinige batterij. De meegeleverde software is nog naast Windows platform, nog meer gericht op Mac gebruik. Ook RAW foto’s kunnen vanaf nu eenvoudig worden voorzien van een GPS locatie stempel. Tevens is de DPL900 optioneel uitbreidbaar als GPS Sport Recorder. De RAW upgrade en de SportTracks software kunnen beiden op de website van GiSTEQ aangeschaft worden. GiSTEQ software kenmerkt zich als zeer gebruiksvriendelijke, multifunctioneel en continu innoverend. Er verschijnen met grote regelmaat software updates online.

Wat is PhotoTagging precies?
Het steeds populairder wordende PhotoTagging is een vernuftige techniek die het mogelijk maakt om geografische gegevens te koppelen aan foto’s, video’s en andere media. Middels het synchroniseren van de (satelliet) systeemtijd van de GPS unit met die van uw Digitale camera, kan er een link gemaakt worden tussen foto en GPS locatie. Iedere digitale foto (JPEG, TIFF) heeft een klein onzichtbaar blokje gegevens, genaamd EXIF (Exchangeable Image File Format) informatie. Deze kan bijvoorbeeld gegevens over de digitale camera (merk en model) bevatten en data over sluitertijd en belichting. En met de komst van PhotoTagging nu ook de GPS positie op het aardoppervlak. Er wordt feitelijk een label (Tag) geplaatst met GPS informatie in het EXIF informatieblok van een digitale foto.

Maak foto locaties en afgelegde routes tastbaar op het beeldscherm van uw PC
Foto’s welke zijn voorzien van een GPS label, kunnen met tal van kosteloze beschikbare online diensten worden gebruikt, bijvoorbeeld Flickr, locr.com, Panoramio, Picasa2. Deze veelal gratis bruikbare online software toont de positie van met GPS informatie gelabelde foto’s op een digitale geografische kaart. Tevens is het mogelijk om foto’s van aanvullende commentaren te voorzien. Op deze manier kunt u uw route track of reis avonturen completeren, visualiseren en tastbaar maken op het beeldscherm van uw computer.

Voor wie kan de GiSTEQ DPL900 een uitkomst zijn?
De beoogde gebruikers groep van dit innovatieve GPS apparaat is zeer uitgebreid, om enkele voorbeelden te noemen:
- Mensen die orde willen scheppen in hun steeds sneller groeiende digitale foto verzameling.
- (Vakantie-/Natuur-/Onroerend goed) Fotografen die de locatie van foto’s willen vastleggen.
- Reizigers die hun routetrack tastbaar willen maken op het beeldscherm van de computer. En foto locaties willen kunnen vastleggen.
- Zakelijke gebruikers (rittenstaten, routeplayback afgelegde routes werknemers en wagens).
- Een ieder die het leuk vindt om online foto’s te delen ‘live’ vanaf een vakantie bestemming of na terugkeer van een trip van achter de computer thuis.
- Buitensporters die hun prestaties willen kunnen vastleggen en analyseren.

De GiSTEQ DPL900 is in Nederland verkrijgbaar via diverse verkooppunten van Distributeur DigiTrading. De adviesprijsprijs bedraagt € 69,00 (incl. btw). Meer informatie over het apparaat is te verkrijgen via: www.digitrading.nl.

Voor meer informatie: http://www.gisteq.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot GiSTEQ:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: