Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe trekkingschoenen van Meindl: Vakuum

Nieuwe trekkingschoenen van Meindl: VakuumVakuum staat voor een innovatieve Meindl-uitvinding, een bijzondere draag- en comfortbelevenis voor de voeten, met de pasvorm als grote plus. Niet onbelangrijk in een trekkingschoenenlijn.

Het MFS-systeem (Memory Foam System) moet zorgen voor een pasvorm die aanvoelt alsof de schoen om de voet vacuüm wordt gezogen en dus overal perfect aansluit. Het MFS® -vacuümsysteem is een verdere ontwikkeling van het MFS®-systeem. Memory-schuimen zijn schuimmaterialen die zich individueel en steeds opnieuw aanpassen aan de betreffende voetvorm. Het MFS®-vacuümsysteem is de volgende stap in deze ontwikkeling. Het kan zich door middel van warmte nog beter aan de voet aanpassen. Op plekken met meer ruimte rekt het wat meer uit en op plekken met minder ruimte wat minder. Dit resulteert in het gelijkmatig bedekken van de voetvorm, zonder drukplekken te creëren.

Meindl heeft deze schuimen voor het eerst bij schoenen ingezet en daardoor een uitstekende, individuele pasvorm in combinatie met een buitengewoon comfort bereikt. Elke voet krijgt zo hetzelfde, perfecte pasgevoel. Het schuim behoudt zijn elasticiteit en flexibiliteit en past zich ook aan veranderingen van een voet aan – jarenlang! Om dit technisch te laten functioneren, combineert Meindl het MFS®-vacuümschuim met een naadloze stretchvoering. Zo worden ook traditionele wrijvingsplekken aan de hiel voorkomen.

De serie bestaat uit: Vakuum Ultra GTX, Vakuum Hiker GTX en Vakuum GTX.

Voor meer informatie: https://www.meindl.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Meindl:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.