Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Wiglo Tent Concept van Bergans

Wiglo Tent Concept van BergansKun je een meer Scandinavische manier bedenken om buitensport te bedrijven dan een overnachting in een tipi? Bergans of Norway heeft nu een tentconcept ontwikkeld dat deze ervaring naar een nieuw comfortniveau brengt: het Wiglo-tentconcept.

Het Wiglo™-tentconcept (samensmelting van wigwam en iglo) maakt gebruik van het basisidee van de tipi met één stok in het midden en combineert dit met drie extra boogstokken aan de zijkanten! Dit zorgt voor drie grote voordelen. De constructie levert een veel groter gebruik van het vloeroppervlak op. Bovendien kan de buitentent aan de drie bogen worden opgerold om zo drie grote ingangen te creëren. Tenslotte leveren de drie boogstokken een extreem stabiele constructie op, waardoor de Wiglo™ bij harde wind veel stabieler staat dan zijn voorvader de tipi.

De Wiglo™ is een fantastische tent voor groepen van 4 tot 6 personen die de wildernis intrekken. Perfecte combinatie is om hem mee te nemen op langere kanotrips. Daarnaast is dit ook een tent voor buitensport “minded” families die op zoek zijn naar een avontuurlijke tent.

Het Wiglo™-tentconcept werd onderscheiden met een gouden OutDoor Industry Award en won daarnaast ook de Scandinvian Outdoor Award.

Specificaties:
Gewicht: Buitentent + stokken: 7200 gram (+ pegs); Binnentent: 2800 gram
Afmetingen: Opp. buitentent: 22,6m2; Opp. binnentent: 15,0m2; Hoogte: 2,5m
Materialen: Buitentent: Polyester ripstop, PU 3000mm; Grondzeil: Nylon, PU 5000mm

Voor meer informatie: https://www.bergans.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Bergans:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.