Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Edelrid introduceert extra veilige klettersteig-set

Edelrid introduceert extra veilige klettersteig-setDe Duitse Klim- en Bergsport Bond (DAV - Deutsche Alpinisten Verein) heeft recentelijk nieuwe veiligheidsstandaarden vastgesteld waaraan klimmaterialen moeten voldoen. Edelrid's nieuwe klettersteigset - de Cable Kit - voldoet aan deze nieuwste strenge veiligheidseisen. Het verschil met standaard klettersteigsets zit in de karabiners en de schokdemper. Deze laatste is verwerkt in een nylon huls waar de energie geabsorbeerd wordt. Extra veiligheid geven de lasergesneden platte karabiners die alleen open kunnen wanneer zowel de handpalm als de vingers de karabiner op de juiste manier bedienen. Bovendien zijn deze karabiners buigzaam en daardoor absoluut onbreekbaar bij met name zijwaartse kracht.

De Cable Kit is een gesloten systeem dat ook in vochtige omstandigheden functioneert. De elastische delen tussen de rem en de karabiners zorgen ervoor dat de klettersteigset dichtbij het lichaam blijft en voorkomen dat ze te laag hangen of ergens achter blijven hangen. De Cable Kit heeft een kleine pakmaat en weegt slechts 450 gram. Adviesverkoopprijs: EURO 89,90.

Klettersteigen
Klettersteigen – ook wel bekend onder de naam via ferrata (vrij vertaald ‘ijzeren weg’) – is tussenvorm tussen bergwandelen en klimmen. Bij klettersteigen is een route uitgezet met staalkabels die in de rotsen zijn vastgezet. De staalkabels zijn bedoeld voor de bergsporter om zich aan te zekeren. Op moeilijkere en steilere passages op de route zijn trappen en bruggetjes gemaakt. Door gebruik te maken van deze elementen zijn bepaalde plekken te bereiken die bij met bergwandelen niet bereikt zouden kunnen worden. Klettersteigen kan op verschillende niveaus uitgeoefend worden: van heel makkelijk zodat ook kinderen en beginners mee kunnen doen tot zeer moeilijk. Een activiteit voor een zeer breed publiek, van jong tot oud.

Voor meer informatie: http://www.edelrid.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Edelrid:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: