Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE brengt solar-oplader op de markt met onderscheidende kenmerken

VAUDE brengt solar-oplader op de markt met onderscheidende kenmerkenSinds januari 2009 is de Solar-oplader van de Duitse bergsportleverancier VAUDE verkrijgbaar. Deze handige energiebesparende oplader werkt op basis van (kunst)licht. Het apparaat is dus niet afhankelijk van de zon of hoeft niet consequent naar boven gericht te zijn. Zodra het paneel licht vangt, laadt het de accu's op. Bovendien is het mogelijk om tegelijkertijd de accu's van het apparaat op te laden en de batterij van een mobiele telefoon of iPod op te laden.

VAUDE levert standaard 5 adapters mee voor de meest voorkomende apparaten. Op deze manier is het altijd mogelijk om onderweg bereikbaar te zijn, van muziek te genieten of de route te kunnen vinden met een GPS. De rugzakken van VAUDE zijn voorzien van onopvallende lusjes waaraan de Solar te bevestigen is, zodat ook in de bergen of op afgelegen locaties de accu's van de Solar opgeladen kunnen worden.

Watt
VAUDE biedt keuze uit 2 type Solar-opladers: 1 Watt of 3 Watt. De Solar met 1 Watt bestaat uit 2 accu's met een laadtijd van 7,5 uur. De Solar met 3 Watt bestaat uit 3 accu's met een laadtijd van 5,6 uur. In beide gevallen zijn de accu's in een afsluitbaar kastje ondergebracht. Dit kastje is overigens ook te gebruiken om oplaadbare batterijen mee op te laden. In dat geval is het echt niet mogelijk om tegelijkertijd een ander apparaat van energie te voorzien. De 3 Watt Solar is omgeven door een tas met rits, waar eventueel ook het op te laden apparaat in opgeborgen kan worden. De kleinere 1 Watt Solar heeft een beschermhoes om het paneel en aan de achterzijde een stevige clip waarmee het paneel aan bijvoorbeeld een rugzak te bevestigen is. Adviesverkoopprijzen: 1 Watt EURO 60,- en 3 Watt EURO 120,-.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: