Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuw kookset van Esbit

Nieuw kookset van EsbitEsbit is net op de merkt met een nieuw zeer complete kookset, inclusief pannen, borden en pannenlap. Bijzonder aan het set is het gebruik van extra efficiƫnte pannen met fluxring (warmte verspreider).

De bekende kleine alcoholbrander van Esbit is al lang niet meer alleen voor materiaalfreaks. Steeds meer buitensporters ontdekken het gemak en rustgevende manier van koken van deze kleine ronde brander. Met het nieuwe kookset wordt een totaalpakket aangeboden voor de buitensporter die alles overzichtelijk, maar tegelijkertijd zeer compact wil kunnen meenemen.

Het set bestaat uit 2 lichtgewicht, geanodiseerde aluminium sauspannen (1.8 liter en 2.35 liter), elk uitgevoerd met een zogenaamde heat exchanger. Deze ring onder de pan zorgt er voor dat de warmte zo efficiƫnt mogelijk wordt verspreid en gebruikt en het brandstofverbruik dus drastisch afneemt. Daarnaast is er een kleine koekenpan met non-stick coating voor het bakken van een eitje en een houder voor de pannen. De brander zelf wordt in een houder geplaatst die gemakkelijk is te demonteren, terwijl de bijgeleverde deksel past op alle drie de pannen. Het pakket wordt compleet gemaakt met een pannengrip, twee borden en een pannenlap. Daarnaast zit er uiteraard de standaard Esbit alcohol brander bij.

Er is goed nagedacht over de praktische toepassing van de set. Zo zijn de pannen voorzien van zowel oz. als liter maataanduiding aan de binnenzijde en past het gehele set gemakkelijk in elkaar. De totale afmetingen van het pakket worden zo 128 bij 202 millimeter, met een gewicht van net iets meer dan een kilo (1050 gram).

Voor meer informatie: https://www.esbit.org/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.