Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Deuter voor een beter milieu

Deuter voor een beter milieuDe aarde vervuilt. In rap tempo. Dat is voor niemand meer een verrassing. Ook de industrie luidt de noodklok en zet daarmee een nieuwe trend in gang. Milieuvriendelijke ontwikkeling krijgt een plek op de kaart. In het jaar 2000 wordt Bluesign opgericht in Zwitserland, een bedrijf dat zich inzet voor de nieuwe industrie. Duurzaamheid, veiligheid en gezondheid vormen de drie peilers van Bluesign. Ook Deuter, dé pionier op het gebied van backpacks, mag zich voortaan met trots Bluesign lid noemen!

Milieuvriendelijke ontwikkeling. Een productiecirkel die niet belastend is voor het milieu. Dat is het nobele doel van Deuter. De onafhankelijke Bluesign standaard voldoet aan strikte internationale richtlijnen met betrekking tot gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Alle Bluesign producten garanderen het gebruik van grondstoffen en technieken die niet schadelijk zijn voor mensen, en milieuvriendelijk. Door deze stap, geeft Deuter te kennen dat de ontwikkeling van het merk op de lange termijn alleen gewaarborgd kan worden door een proactieve ecologische belofte.

Als Bluesign lid komt Deuter overeen een maximum aan veiligheid en duurzaamheid voor al haar producten te garanderen. De gehele productieketen, van ruwe materialen tot chemische componenten en de uiteindelijke productie, voldoet aan strikte eisen. Dit vereist ook een volledige transparantie van de productieketen. Het lidmaatschap van Bluesign houdt in dat Deuter stoffen gebruikt die niet giftig zijn, een optimale efficiëntie voor het gebruik van grondstoffen hanteert en daarnaast de gezondheid van werknemers en consumenten garandeert.

Deuter's management directeur Bernd Kullman legt uit dat deze nieuwe samenwerking een belangrijke stap voor Deuter betekent. De industrie van Deuter bereikt een nieuw niveau van verantwoordelijkheid, zowel ecologisch, als op het gebied van gezondheid. Daarnaast zijn duurzaamheid en de sociale betrokkenheid belangrijke kenmerken van de merkfilosofie van Deuter. Kullman is ervan overtuigd dat Deuter de ecologische impact van haar productieproces effectief kan reduceren met de professionele steun van Bluesign.

Voor meer informatie: https://www.deuter.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Deuter:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.