Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Topkledinglijn VAUDE volledig vernieuwd

Topkledinglijn VAUDE volledig vernieuwdKomende winter introduceert de Duitse bergsportleverancier VAUDE de compleet vernieuwde Argon-kledinglijn, waarin geen enkel compromis is gedaan aan de hoogste kwaliteitseisen in functionaliteit, bewegingsvrijheid en comfort. Het doel was om de gezichtsbepalende kledinglijn voor jonge extreem alpinisten te ontwikkelen met een nieuwe op zichzelf staande uitstraling. De slogan 'The Tough Stuff' is vanaf winter 2008/2009 onlosmakelijk verbonden aan de VAUDE Argon uitrusting. Zowel de kleding als de materialen dragen deze handtekening die de leden uit het VAUDE Alpine Team aan de nieuwe toplijn hebben gegeven. De hele toplijn is in nauwe samenwerking met dit team ontwikkeld.

Input professionals
In het alpinisme heeft een evolutie plaatsgevonden: de jongere generatie, die steeds vaker vanuit de klimsport nu de bergsport is gaan bedrijven, hecht naast de hoogste kwaliteitseisen ook grote waarde aan het design. Maatgevend voor de ontwikkeling waren de professionals uit het VAUDE Alpine Team. Deze atleten komen uit verschillende disciplines – klimmen, bergtoeren, ijsklimmen en expedities - binnen de bergsport en stellen duidelijke eisen aan het materiaal. De leden hebben de talrijke prototypen uitvoerig in de praktijk getest. Voor de hardshells is bijvoorbeeld een grote stretchinzet in een Y-vorm ontwikkeld, die over het schouderbereik tot hoog in de anatomische capuchon is doorgevoerd. Dit zorgt voor de bewegingsvrijheid in alle richtingen die bij het klimmen noodzakelijk is.

Allerbeste materialen
In de Argon lijn zijn uitsluitend de beste materialen gebruikt, die in de verschillende kledinglagen perfect op elkaar aansluiten. Met de inzet van het eVent membraan is het best ademende vermogen en waterdichtheid gegarandeerd. Schoeller levert de hoogwaardigste softshell materialen die door de combinatie van elasticiteit en ademend vermogen aan de top staan. De onderlaag bestaat uit de warmste materialen uit het assortiment van de Zwitserse textielleverancier Eschler. De door VAUDE ontwikkelde kunstvezel Sensofil overtuigt door de unieke combinatie in warmteisolatie en lichaamstemperatuur. Als strengste productiestandaard in de textielindustrie verzekert ten slotte de Bluesign standaard dat het ondergoed huidvriendelijk is en vrij van schadelijke stoffen.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.