Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuw technisch eVent jack Cervin van VAUDE

Nieuw technisch eVent jack Cervin van VAUDEDe Duitse bergsportleverancier VAUDE breidt het assortiment eVent-jassen komende winter verder uit met het technische Cervin Jacket. Deze 2-laags alpiene jas behoort tot de technische toppers uit de mountain lijn van de leverancier. De Cervin is verstevigd bij de schouders en de ellebogen, wat de jas uitermate geschikt maakt voor wintertoeren: het jack is bestand tegen het dragen van de scherpe kanten van (toer)ski's en uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat het eVent membraan het best ademende membraan is dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. De sneeuwflap is uitneembaar, wat de Cervin geschikt maakt om het hele jaar door te dragen.

Sportief
De meeste technische jacks lijken op elkaar qua model en voelen stug aan. De Cervin is technisch én heeft een sportieve snit. Technisch vanwege het 2-laags eVent-membraan, de verwijderbare sneeuwflap, waterdichte ritsen, ventilatie bij de onderarmen, vele praktische zakken (waaronder één voor en skipas op de linkerarm), de hoofdrits die zowel naar boven als naar onderen te openen is en afgedekt is met een flap, de verwijderbare capuchon en manchetten verstelbaar met Velcro klittenband (blijft alleen daar kleven waar het moet). Sportief vanwege de taillering en contrasterende ritsen. De flexibiliteit van een aantal technische snufjes, maakt dat de Cervin tijdens diverse bergsporten in de verschillende seizoenen te gebruiken is. Het jack weegt 700 gram en is zowel verkrijgbaar in een heren- als damesvariant, in de kleuren zwart, rood en groen (forest). Adviesverkoopprijs: EURO 350,-.

eVent
De basis van het eVent membraan is het ePTFE-membraan. In tegenstelling tot de traditionele membranen wordt in de eVent technologie geen PU-coating toegepast om het membraan te beschermen tegen lichaamsoliën en –vetten. Het eVent membraan gebruikt hiervoor een zogenaamde “secret sauce” die in het membraan zelf trekt. Hierdoor blijft de open structuur van het membraan behouden. Het eVent membraan ventileert hierdoor meteen vanaf het moment dat je het draagt. Tijdens de pauze voorkomt eVent het koude klamme gevoel en het gevaar om onderkoeld te raken. Bovendien vermindert de productie van zweet en ondersteunt eVent de eigen lichaamstemperatuur. Samengevat zorgt eVent voor optimale ventilatie, minder vochtverlies en een prettig draagcomfort.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.