Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe lichtgewicht klimrugzakken van Osprey

Nieuwe lichtgewicht klimrugzakken van OspreyVan Osprey liggen er sinds kort twee nieuwe lichtgewicht klimrugzakken in de winkel: de Variant en de Mutant. Dankzij uitgebreide testen en uitvoerige feedback van professionele klimmers kon Osprey rugzakken ontwerpen die geschikt zijn voor vederlicht klimmen.

Mutant 38
De Mutant 38 (zie foto) is een lichtgewicht en zeer functionele rugzak voor alle takken van bergsport. Dankzij voornamelijk feedback van Europese klimmers konden bestaande ontwerpmethodes met innovatieve idee├źn en materialen gecombineerd worden. Het ontwikkelingsproces leidde er voornamelijk toe dat er vooral overbodige feature werden verwijderd dan nieuwe features toegevoegd. Overgebleven zijn de meest functionele features die ook duurzaam en makkelijk in het gebruik zijn. Zoals een wegstopbare heupriem met een opbergsysteem voor materiaal, een verwijderbare bivy mat en een verwijderbaar topvak. En met een eindgewicht van 0,95 kilo is de Mutant tevens een extreem lichte klimrugzak geworden.

Variant
Van de Variant zijn er drie verschillende maten verkrijgbaar: de Variant 28, 37 en 52. Deze rugzak zit vol nieuwe features en innovatief ontwerp, voornamelijk gericht op de winterklimmer. Dat is duidelijk te zien aan features als de modulaire ijsbijlbevestigingen, skilussen, stijgijzervakken en ophijspunten. Bij de fabricage is het duurzame, maar lichte Matrix materiaal gebruikt dat het gewicht van de rugzak laag heeft weten te houden: 0,85 kg, 0,90 kg en 0,99 kg voor respectievelijk de Variant 28, 37 en 52.

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Osprey:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.