Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Touwtje springen in het digitale tijdperk

Touwtje springen in het digitale tijdperkAls kind hebben we het allemaal al eens gedaan, achter in de tuin of op het schoolpein: touwtje springen. Maar touwspringen is zeker ook voor volwassen een leuk tijdverdrijf. Bovendien kun je in dit digitale touwspringen met de SkippComp, een springtouw met ingebouwde digitale sprongteller.

Hoogwaardig springtouw
De SkippComp is een Nederlandse vinding en bestaat uit een hoogwaardig springtouw, met in ‘e’en van de handvaten een ingebouwde computer. Deze computer zorgt ervoor dat het aantal sprongen, de snelheid van het springen en de duur van de springsessie nauwkeurig worden gemeten en opgeslagen. De computer is bovendien voorzien van een geheugenfunctie en schakelt zichzelf aan en uit.

Personal Performance Indicator
Maar om touwsrpingen serieus te gebruiken om bijvoorbeeld de conditie te verbeteren en op peil te houden is er meer nodig dan enkel meting van de actuele sessie. Daarom houdt de skippComp ook de zogenaamde Personal Performance Indicator bij. Een waarde die geheel afhankelijk is van zaken als eigen gewicht, lengte, leeftijd, aantal sprongen, snelheid en duur van de springsessie. Door deze waarde over de duur van langere tijd te controleren is gemakkelijk vast te stellen wat het effect van het touwspringen is.

Ook om gewicht te verliezen
Niet voor niets gebruiken bijvoorbeeld boksers het springtouw tijdens hun trainingen: dankzij touwspringen worden de spieren versterkt, terwijl het gewicht afneemt. Daarom zie je ook wel eens dat boksers net voordat ze gewogen moeten worden nog even een springsessie doen om net wat meer grammen kwijt te zijn.

Verkoop via Internet
De Nederlandse SkippComp is verkrijgbaar via het Internet en heeft een adviesverkoopprijs van EURO 16,95.

Voor meer informatie: https://www.skippcomp.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.