Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Hanwag Quantum GTX winterschoenen

Hanwag Quantum GTX winterschoenenMet de Quantum GTX stelt Hanwag voor het witte seizoen van 2008.2009 een nieuwe, stijgijzervaste en absoluut water- en sneeuwdichte bergschoen met ingebouwde gamaschen voor. Deze technische winter-allrounder is met Gore-Tex Duratherm extra warm gevoerd en dankzij de perfecte pasvorm, comfortabele klimaatregulering en stabiele bergzool een topper.

In de ROCK-lijn van Hanwag zijn de technische bergschoenen ondergebracht die voor de actieve inzet in hogere regionen werden ontwikkeld: vanaf halfhoge lichte approachschoenen tot aan stijve high-end bergschoenen voor gecombineerd klimmen zitten erbij. De Qantum GTX sluit zich bij deze technische rij aan en verbreed zo het speelveld naar gebruik voor een paar graden lager. Naast dezelfde technische features als de andere schoenen uit deze serie (stijgijzervast, stijve Vibram Dolomit-zool, waterdichte uitvoering, Ghilly-vetering met Lockloop klemsluitingen, etc.) een extra warme Gore-Tex Durathern voering en gemonteerde korte gamaschen gemaakt van scheurvrije, waterbestendige Cordura. Dankzij de elastische sluiting blijft deze tijdens het lopen perfect op diens plaats zitten. Daardoor blijft tijdens het lopen in de sneeuw niet alleen de kou, maar ook de sneeuw buiten de schoen.

Hanwag gebruikt robuust bergrunderleder, samen met stevig Rocket Cordura en een Memory kunststofzool aan de binnenzijde. Daardoor is de Quantum GTX stijf en stabiel en dankzij de stijgijzerbevestiging ook geschikt voor gebruik van stijgijzers. Ondaks al deze features zijn de schoenen zeer licht (slechts 830 gram) om comfortabel mee te lopen.

Voor meer informatie: https://www.hanwag.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Hanwag:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.