Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE officieel partner bluesign

VAUDE officieel partner bluesignAls eerste onderneming in de Europese outdoor branche is VAUDE als partner toegetreden tot de onafhankelijke Bluesign-standaard. Hiermee bouwt VAUDE zijn betrokkenheid bij het milieu verder uit. VAUDE geeft aan tot doel te hebben om de totale VAUDE collectie stap voor stap op het hoogste milieuvriendelijke niveau te produceren. Dit doel kan de onderneming alleen bereiken door samenwerking met een onafhankelijk partner zoals Bluesign Technologies.

Sinds 2002 produceert VAUDE de volledige ondergoed collectie conform de Bluesign criteria. In tegenstelling tot de gebruikelijk samenwerking wordt VAUDE als partner breder ondersteund. In overleg met VAUDE stelt Bluesign Technologies bijvoorbeeld een lijst samen met verboden of problematische substanties. Deze lijst dient als parameter voor het produceren van alle VAUDE producten en waaraan alle producenten wereldwijd zich dienen te confirmeren. Daarnaast kan VAUDE dankzij het partnerschap beschikken over (risico) analysen, wetenschappelijke gegevens en stellingnamen ten aanzien van omgevings-, gezondheids- en zekerheidsvragen. De kennis en ervaring van Bluesign Technologies zijn tevens belangrijke factoren die bijdragen aan milieuvriendelijke productieprocessen in de textiel industrie. Bluesign Technologies en VAUDE werken nauw samen om de nodige praktijkgerichte oplossingen als maatstaven te kunnen gaan hanteren.

Productieketen onder de loep
De Duitse bergsport leverancier VAUDE wil eerst het gehele productieketen onder de loep nemen. Zelfs grondstoffen en componenten die alleen in kleine hoeveelheden in de producten gebruikt worden, moeten aan strikte voorschiften voldoen. VAUDE verlangt van al haar toeleveranciers zich te laten testen en registreren volgens de Bluesign standaard. In dit verband moeten ze de strikte beschermingscriteria voor consumenten volgen. Ook veiligheid tijdens het arbeidsproces en waterverspilling en – vervuiling worden zorgvuldig gecontroleerd. De optimalisatie van het bronverbruik tijdens het productieproces is de voornaamste factor in het Bluesign Technologies licentie proces.

Alle producten milieuvriendelijk
Als Bluesign partner zorgt VAUDE voor een actieve bijdrage aan de omgeving en veiligheidsstandaards zowel in het eigen productieproces als met de producenten en toeleveranciers. Daardoor zijn de eindproducten van VAUDE in de toekomst maximaal milieuvriendelijk en vrij van schadelijke stoffen. Dat is een grote uitdaging en er is nog een lange weg te gaan. Met partnerschap met Bluesign Technologies is de volgende stap gezet en heeft de leverancier een sterke partner gevonden om zich voor deze weg sterk te maken.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.