Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe pocket-lantaarn van Black Diamond

Nieuwe pocket-lantaarn van Black DiamondBlack Diamond komt deze herfst uit met een uitbreiding van de lantaarn-lijn van het merk. De compacte Orbit weegt slechts 84 gram en past altijd wel ergens in je rugzak. De lantaarn is ideaal voor meerdaagse tochten waar elke extra gram te veel is en pakvolume een belangrijk criterium is.

In de afgelopen jaren heeft Black Diamond steeds verder geïnnoveerd met high tech hoofdlampen. De kennis van de hiervoor gebruikte LED-technologie, elektronica en reflectors werd later toegepast in lantaarns als de Apollo LED lantaarn. Deze succesvolle lantaarn heeft nu een kleiner broertje gekregen: de Orbit.

De Orbit heeft een diameter van slechts 57mm en een hoogte van 100 mm (ingeschoven) en 135 mm (uitgeschoven) en is daarmee een kleintje onder de buitensportlantaarns. Toch is het één van de meest heldere en efficiënte LED-lantaarns die er in deze categorie te vinden is. Dankzij het duale reflectiesysteem en de één Watt LED geeft de Orbit een gelijkmatig, helder licht.

De lantaarn werkt op vier AAA batterijen en kan in de helderste stand voor 10 uur licht geven. In de spaarstand zelfs tot 30 uur. De Orbit is namelijk net als de Apollo voorzien van een dimknop waarmee de gewenste lichtsterkte kan worden ingesteld.

De Orbit zal beschikbaar zijn in twee kleuren (Phantom of White) en kan eventueel worden gebruikt in combinatie met de los verkrijgbare NRG2 batterijkit van Black Diamond. Vanaf januari 2009 zal er tevens een adapter voor de sigarettenaansteker in de auto beschikbaar komen.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.