Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Atmospheric Data Centers van Silva

Atmospheric Data Centers van SilvaHet Zweedse Silva introduceerde onlangs hun nieuwe ADCs, de zogenaamde Atmospheric Data Centers, kleine handheld weer-instrumenten voor buitensporters die niet verrast willen worden tijdens het uitoefenen van hun geliefde bezigheid.

Meest eenvoudige model is de ADC Wind, een wind- en thermometer waarmee onder andere de wind-chill factor gemeten kan worden. Daarnaast is de ADC Winnd uitgevoerd met een horloge-functie met race-timer en diverse instelbare alarm-functies.

Iets uitgebreider is de ADC Summit, die zich vooral richt op de bergsporters. De Summit is uitgevoerd met een hoogtemeter en barometer. En speciaal voor de skiƫrs zijn er diverse mogelijkheden ingebouwd om bijvoorbeeld het aantal runs en totaal hoogteverschil te meten. Ook kan de Summit middels een aparte infra-rood adapter worden aagesloten op de PC om gegevens beter weer te geven en op te slaan.

Top-model uit de serie is de ADC Pro. Naast de functionaliteiten van de bovengenoemde ADCs is deze versie ook uitgevoerd met een vochtigheidsmeter. Hierdoor kan niet alleen de wind-chill, maar ook de heat-index worden gemeten. De combinatie temperatuur en vochtigheid is ook van belang voor bijvoorbeeld klimmers. Net als de Summit kan de Pro middels een IR-adapter op de PC worden aangesloten.

Alle ADCs zijn waterdicht en stevig gebouwd om gebruik in ruige omstandigheden te kunnen weerstaan.

Advies verkoopprijs van de ADCs is ongeveer Euro 90 voor de Wind, ongeveer Euro 200 Euro voor de Summit en zo'n Euro 250 voor het top-model, de ADC Pro. De apaprt IR-adapter gaat zo'n Euro 90 kosten.

Voor meer informatie: http://www.silva.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Silva:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.