Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Opera tent VAUDE nu ook in technisch katoen

Opera tent VAUDE nu ook in technisch katoenOp Pad schreef in 2007 positief over de Opera familietent van VAUDE. De conclusie van het artikel: 'heel veel ruimte in alle opzichten en toch ook nog gezellig. De grote gaasvakken zorgen voor veel ventilatie bij warm weer zonder dat muggen naar binnen kunnen. Ondanks zijn hoogte en steil oplopende zijkanten wel windvast.' In de zomer van 2008 brengt de fabrikant twee extra varianten van de Opera op de markt: de Opera TC (technical cotton) en de BIG Opera TC. De Big Opera heeft een extra ruime voortent en twee extra ingangen.

Technisch katoen
TC staat voor Technical Cotton, oftewel technisch katoen. Technisch katoen heeft als eigenschappen dat het zorgt voor een aangenaam klimaat in de tent en beter bestand is tegen UV-straling. Vooral kampeerders die regelmatig in warme gebieden verblijven kiezen daarom voor tenten in een TC-uitvoering. Gezien de enorme belangstelling op de Nederlandse markt, brengt VAUDE alle populaire familietenten uit in TC.

Big Opera TC
De Big Opera TC heeft een extra ruime voortent (2.60m x 3m) en biedt daarmee volop ruimte aan 4 personen. Daarnaast beschikt de tent mede dankzij de 3 ingangen over een nog betere optimale ventilatie. Om het ongedierte zoveel mogelijk buiten te houden, zijn alle ingangen met gaas afsluitbaar. Ook de slaapruimten zijn ruimer (2.60m x 2.20m). Adviesverkoopprijs: € 800,-

Opera TC
De Opera TC is qua tent identiek aan de Opera. Het enige verschil zit in de uitvoering van het materiaal: de Opera TC is gemaakt uit technisch katoen, terwijl de gewone Opera gemaakt is van Polyester en voorzien van een PU-coating. Adviesverkoopprijs: € 600,-.

Opzetten
Voor het opzetten van de tent is het de gebruiker zo makkelijk mogelijk gemaakt: de stokken en sleuven zijn met kleuren gemarkeerd. De sleuven zijn van een netachtig materiaal gemaakt, waar de stokken soepel doorheen glijden. Aan weerszijden zijn de stokken op te spannen met behulp van een spanner.

VAUDE
Sinds begin jaren 70 staat VAUDE voor innovatieve en kwalitatief goede producten gericht op de buitensport. Tevens hecht VAUDE waarde aan een hoogwaardige kwaliteit, milieu bewuste vervaardiging van producten, ecologische toewijding en sociale betrokkenheid. Het hoofdkantoor van VAUDE is gevestigd in Tettnang, Duitsland. In Nederland is het verkoopkantoor in Hazerswoude-Dorp het aanspreekpunt. In totaal heeft VAUDE 320 werknemers, waarvan 70% vrouw. De producten van VAUDE worden verkocht in outdoor- en fietsspeciaalzaken.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.