Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Leki Trekking- en Nordic Walking stokken

Leki Trekking- en Nordic Walking stokkenBuitensporters die op zoek zijn naar Trekking- of Nordic Walking stokken, komen al snel uit bij de stokken van Leki. Ook in de zomer van 2008 kunnen we niet om het merk heen. Leki brengt een collectie die bestaat uit stokken die veilig en innovatief zijn, maar ook vaak opvallen door een aansprekend design.

De trekking stokken van Leki voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen. Dat blijkt onder meer uit het feit dat Leki het eerste en vooralsnog enige stokkenmerk is dat zowel het kwaliteitskeurmerk van de Duitse TÜV Süd als dat van de Japanse Consumer Product Safety Association (CPSA) heeft verdiend. De strikte testprocedures die deze instituten hanteren, garanderen een uitstekende kwaliteit. De goedkeuringen van de TÜV en de CPSA staan niet op zichzelf. Geen ander merk in de outdoor markt heeft immers zoveel innovaties en patenten op zijn naam staan als Leki. Het merk is dan ook vele malen internationaal in de prijzen gevallen of als beste uit testen gekomen. Belangrijker voor Leki is echter de tevredenheid van de consument. Het merk streeft er dan ook naar om duurzame producten van hoge kwaliteit te maken, die de gebruiker optimale veiligheid en comfort brengen. Een andere prioriteit van Leki is het milieu. Het merk maakt bij de productie van de trekking stokken daarom gebruik van de meest recente technieken op het gebied van productie en recycling.

Nieuwe collectie
In de nieuwe collectie gaat Leki verder op de weg die naar het huidige succes heeft geleid. De lange namen van de trekking stokken behoren echter voortaan tot het verleden. In plaats daarvan heeft elk thema nu een eigen naam. De naam Makalu, die begin jaren zeventig voor het eerst werd gebruikt, hoort hier natuurlijk ook bij. Nieuw in de collectie zijn de Trekking en Nordic Walking stokken die specifiek voor dames zijn ontwikkeld. Compleet nieuwe designs geven de collectie een frisse en eigentijdse uitstraling. De chroomkleurige inlays in de grips zijn hierbij een echte eyecatcher.

Innovaties van Leki
Leki heeft op het gebied van technische ontwikkelingen een naam hoog te houden en dus zien we ook in de nieuwe collectie weer de nodige innovatieve snufjes. Op het gebied van Trekking presenteert Leki bijvoorbeeld het Soft Antishock System–Lite (SAS-L), waarvoor het goed heeft gekeken naar de auto- en fietsindustrie, waarin een soortgelijk systeem al lange tijd de standaard is. Het Soft Antishock System-Lite bestaat uit een combinatie van een stalen veer en een elastisch materiaal. Dit zorgt voor veel meer comfort omdat hiermee de druk op gewrichten, spieren en banden afneemt. Het systeem is geïntegreerd in het onderste deel van de stok waardoor deze in ingeschoven toestand vijftig millimeter korter is. Dit geeft de gebruiker meer bewegingsvrijheid bij het klimmen en bij het transporteren van de stokken.

Een tweede innovatie van Leki is de PA Safety Grip. Deze was in de collectie van 2007 al een overtuigend succes en het zal dus niet als een verrassing komen dat Leki deze grips nu in meer trekking stokken heeft toegepast. De PA Safety Grip, voorheen bekend als P2, is een innovatieve, ergonomische grip met een geïntegreerde Correction Zone/Positive Angle van 10º. Hierbij staat de grip in een hoek van tien procent op de stok waardoor de hand en de stok in een natuurlijke hoek komen te staan. Bovendien wordt de afmeting van de ingeschoven stok hierdoor verder verminderd. De oppervlakte van de grip is gemaakt van CorTec, een schuimmateriaal dat transpiratievocht absorbeert en tegelijkertijd thermisch isoleert.

De lijnen
In de nieuwe Leki-collectie heeft elk thema voortaan een eigen naam. Een naam uit het verleden die een belangrijke rol speelt, is Makalu. Binnen deze lijn zien we verschillende nieuwe ontwikkelingen. De Makalu is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Makalu Premium Antishock
De anti-shock stokken 18/16/14 zijn ingedeeld op basis van prijs en eigenschappen. De stokken zijn sterk en tegelijkertijd flexibel en bovendien voorzien van het Antishock systeem voor meer comfort. De modellen Peak XL Antishock en Yukon Antishock zijn uitgevoerd met het nieuwe SAS-Lite in het onderste deel van de stok en zijn bovendien voorzien van het SLS Adjustment System en PA Safety Grips. De modellen Teton Antishock en Jasper Antishock zijn uitgerust met het conventionele SAS in het middendeel en met PA Safety Grips.
De modellen Summit Antishock en Trail Antishock zijn uitgevoerd met het Triple Spring System, met het bekende Adjustment System en Ergo Grips.

Makalu Premium
De stokken uit de lijn Makalu Premium hebben een maximale lengte van 145 centimeter. De modellen Sherpa, Lhasa en Khumbu zijn voorzien van SLS en PA Safety Grips. De modellen Retro, Trail en Eagle hebben het bekende Classic Adjustment System en Ergo Grips.

Makalu Ultralite Titanium AS
Stokken uit de categorie Makalu Ultralight Titanium AS hebben met elkaar gemeen dat ze licht van gewicht zijn en tegelijkertijd meer comfort bieden. Ze hebben een maximale lengte van 135 centimeter. Het gebruik van materialen en de gekozen constructie hebben beiden hetzelfde doel: het minimaliseren van het gewicht. Eén ding is echter niet geminimaliseerd: het comfort. Tot deze lijn behoren de topmodellen Carbonlite AS, Thermolite XL AS en Thermolite AS die stuk voor stuk zijn uitgerust met het nieuwe SAS-Lite. De modellen Corklite AS en Softlite AS hebben het SAS Antishock System in het midden van de stok zoals voorheen ook al het geval was.

Makalu Ultralite Titanium
Met de Makalu Ultralite Titanium komt Leki tegemoet aan de vraag naar een andere Carbonlite stok met een lange foam grip. Alle stokken in deze lijn zijn uitgevoerd met de PA Safety Grip en het SLS Adjustment System. De stokken hebben een maximale lengte van 135 centimeter.

Makalu Ladies
De afmetingen van de Ultralite Titanium series zijn verder verbeterd. De stokken hebben een maximale lengte van 125 centimeter wat genoeg is voor 95 procent van de vrouwen. PA Safety Grips en het SLS Adjustment System behoren tot de standaard features. De beide Antishock stokken zijn uitgerust met SAS-Lite. Daarnaast worden deze stokken gekenmerkt door een minimaal gewicht en een aansprekend design.

Ultralite in Hiking
De hiking stokken van Leki zijn gekeurd door het Duitse testinstituut TÜV en zijn nu lichter en compacter dan ooit, dankzij de verminderde maximale lengte en diameter. Deze lijn bestaat uit de modellen Wanderfreund AS (met SAS-Lite in het onderste deel), Wanderfreund en Super Micro.

Innovaties in Nordic Walking
“Nordic Walking zonder Trigger is als zwemmen zonder water”. Met deze woorden omschrijft Stephan Popp, Nordic Walking Instructor en DSV Cross Country A Trainer het Nordic Trigger Shark System dat Leki in zijn stokken toepast. Bij dit systeem, dat een futuristisch design combineert met functionaliteit, kan de strap eenvoudig en binnen enkele seconden worden losgemaakt en vastgeklikt. Leki past het Nordic Trigger Shark System toe in verschillende Nordic Walking stokken. Dat geldt zowel voor stokken met een vaste lengte (Nordic Walking Fixed Lengths) als voor de verstelbare stokken (Nordic Walking Varios).

Nordic Walking Ladies
Het aanbod aan Nordic Walking stokken voor dames valt op door een combinatie van een aantrekkelijk design en innovatieve technologie. Nieuw voor dames zijn de modellen Speed Pacer Vario, Instructor en Platinium.

Nordic Blading
Steeds meer mensen ontdekken het Nordic Blading. Hoewel de groep beoefenaars op dit moment nog klein is, groeit het aantal liefhebbers snel. Ook voor deze doelgroep brengt Leki de juiste stokken. De collectie wordt opgedeeld in twee soorten. Ten eerste is er de Nordic Blading Fixed Length, waarin alle stokken een upgrade hebben ondergaan met het Shark Trigger systeem. Straps zijn verkrijgbaar in de maten M, L en XL. De in lengte verstelbare stokken vallen in de categorie Nordic Blading Varia. Allebei de Carbon stokken zijn uitgerust met het Shark Trigger systeem en alle drie de modellen zijn uitgevoerd met de nieuwe Roller Tip Twin. Een optimale grip is hiermee gegarandeerd.

Voor meer informatie: https://www.leki.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot LEKI:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.