Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Columbia Sportswear eerste multinational met keurmerk

Columbia Sportswear eerste multinational met keurmerkMet trots kondigt Columbia Sportswear de samenwerking met The Skin Cancer Foundation aan en introduceert de nieuwe Omni-Shade zonbeschermende kledinglijn. Columbia is het eerste internationale bedrijf dat het aanbevelingskeurmerk van The Skin Cancer Foundation heeft ontvangen. Dit keurmerk wordt gegeven aan veilige en effectief zonwerende kleding met een minimale UV Protectie Factor (UPF) van 30. De nieuwe Omni-Shade lijn is sinds 15 maart 2008 wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Door ingebouwde zonbescherming te bieden, verbreedt de Omni-Shade lijn de bestaande kledinglijn van Columbia om zo het hele jaar door bescherming te bieden tegen de elementen. Alle kledingstukken van Columbia die de classificatie van UPF 30 of hoger hebben, dragen dit keurmerk en zullen worden ingezet in de wereldwijde consumentenvoorlichting en marketingprogramma’s.

“Blootstelling aan de zon is de voornaamste reden van onomkeerbare schade aan de huid, waaronder verbranding door de zon, voortijdige huidveroudering en huidkanker. Omdat recente studies aantonen dat kleding de meest effectieve manier is in het beschermen van onszelf tegen deze potentiële gezondheidsrisico’s, zijn we gaan samenwerken met Columbia Sportswear en hebben wij ons aanbevelingskeurmerk aan hen uitgereikt,” zegt Perry Robins, Algemeen Directeur/Voorzitter van The Skin Cancer Foundation.

“De producten van Columbia Sportswear staan synoniem voor bescherming tegen de elementen. We zijn trots onze Omni-Shade lijn te hebben kunnen ontwikkelen voor de consumenten, waardoor ze langer van hun buitenactiviteiten kunnen genieten terwijl ze toch de juiste bescherming krijgen tegen schadelijke zonnestralen,” zegt Tim Boyle, president en CEO van Columbia Sportswear. “We zijn zeer verheugd dat we het aanbevelingskeurmerk van ‘The Skin Cancer Foundation’ hebben ontvangen en dit wereldwijd mogen promoten.”

Voor meer informatie: https://www.columbia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Columbia Sportswear:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.