Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

ECCO X-serie: X-treme grip voor X-treem terrein

ECCO X-serie: X-treme grip voor X-treem terreinVan plan om de bergen in te gaan? ECCO presenteert de ultieme klimcollectie voor wie komend zomerseizoen actief op stap wil. De ECCO X-serie bestaat uit Xpedition boots voor dames en heren, en als nieuwste lid van de klimfamilie de Xpedition sandaal. Dit jongste broertje is speciaal ontwikkeld voor klimmen en hiken met warmer weer. En heel bijzonder: dit is de eerste sandaal uitgevoerd in Yakleer, ECCO's duurzaamheid geintegreerd in een zomerschoen dus! Dankzij het gebruik van dit uiterst sterke leer, de receptor technologie, de direct ingespoten PU middenzool en de Vibram buitenzool is deze serie geschikt voor gebruik op elke ondergrond. Het zijn als het ware terreinbanden voor je voeten en dat betekent grip waar je je voeten ook neerzet.


Geïnspireerd door Yak en pool
De Yak is misschien wel het meest indrukwekkende bergdier ter wereld. Yaks kunnen overleven in een zeer ruig klimaat waar het soms -40˚C kan worden. Yakleer is minstens 3 keer sterker dan gewoon leer en daardoor het ultieme materiaal voor bergschoenen. Een ander pluspunt van de X-serie is de ECCO RECEPTOR technologie, ontwikkeld naar aanleiding van de Sirius 2000 expeditie naar Groenland. Het expeditieteam trok een indrukwekkende 3.500 kilometer door sneeuw en ijs, uitgerust met de Sirius survival boots, één van ECCO’s andere hoogstandjes. Alle deelnemers, waaronder de Deense Kroonprins Frederik, waren onder de indruk van de schoen en het geboden comfort. Deze ervaringen heeft ECCO gebruikt als uitgangspunt voor het ontwikkelen van de X-serie.

Sandelen voor elk terrein
Alle schoenen uit de X-Serie zijn uitgevoerd met ECCO´s unieke direct geïnjecteerde middenzool en de Vibram buitenzool die ze geschikt maakt voor elk terrein. Na de populaire Xfacter en Xplorer boots lanceerde ECCO afgelopen herfst de Xpedition. Deze ultieme trekking schoen combineert lichtgewicht comfort met duurzaamheid. Dit zomerseizoen komt ECCO met nog een gloednieuwe aanwinst in de X-serie: de Xpedition sandaal. Ook deze zomerklimschoen is uitgevoerd in Yakleer; perfect voor schoenen die het zwaar te verduren krijgen. Behalve de Yak zijn ook de Sherpa´s (de onvermoeibare `dragers´tijdens Himalaya expedities) thuis in onherbergzame gebieden. Dankzij de X – serie kun jij ervaren hoe het is om in hun schoenen te staan.

De Xpedition sandaal productfeiten
- Vibram® All Terrain buitenzool voor superieure grip op elke ondergrond
- RECEPTOR® technologie : waaronder drievinger cambreurplaat voor begeleiding bij elke stap.
- Direct geïnjecteerde PU Light middenzool voor comfort en schokabsorptie
- AgJon behandeling voor een antibacterieel klimaat - Microfibre belijning
- Kracht waar je op kunt vertrouwen dankzij het Yakleer
- Verkrijgbaar in de maten 40-47 in drie verschillende kleuren: black, bison en navajo brown. Vanaf EURO 124.95. (alleen heren)

De X-Pedition productfeiten
- Vibram® All Terrain buitenzool voor superieure grip op elke ondergrond
- RECEPTOR® technologie: waaronder drievinger cambreurplaat voor begeleiding bij elke stap.
- Direct geïnjecteerde PU Light middenzool voor comfort en schokabsorptie
- Cambrelle® inlegzool die je voeten altijd droog houdt
- 100% waterproof constructie door het GORE-TEX® membraan
- Kracht waar je op kunt vertrouwen dankzij het Yakleer
- Verkrijgbaar in de maten 36-42 ( vrouw) en 40-47 ( man) vanaf EURO 139,95.

Voor meer informatie: https://www.ecco.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Ecco:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.