Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

De voordelen van X-Socks voor diabetici

De voordelen van X-Socks voor diabeticiSportarts Stephan Praet concludeert in zijn proefschrift, waarop hij op 14 december 2007 aan de Universiteit Maastricht promoveerde, dat wandelen als bestrijding van diabetes type 2 net zo goed helpt als programma's voor medische fitness. Wat diabetici ook kan helpen, zijn de sokken waarin zilver is verwerkt. Zowel wandelsokken als sokken waarin zilver is verwerkt zitten in het assortiment van X-Socks,

Al sinds de tijd van de Romeinen is bekend dat zilver een genezende en desinfecterende werking heeft. Als gevolg van beschadiging van de zenuwuiteinden, neuropathie genoemd, leiden mensen met diabetes vaak aan voetbeschadigingen. Hierdoor kunnen wondinfecties ontstaan. Door de beschadiging van de zenuwuiteinden is de waarneming van pijn echter verminderd, waardoor letsel of wondjes niet of slecht worden waargenomen. Door een aantal modellen van X-Socks is Silver NODOR® verweven. Silver NODOR® heeft een polyamide kern en een oppervlakte van 99 % puur zilver. De speciale manier waarop Silver NODOR® in de sok is verwerkt zorgt niet alleen voor extra elasticiteit, maar zorgt er ook voor dat altijd minimaal 80 % van de voetzool in aanraking komt met het pure zilver. De zilver-ionen in het Silver NODOR® gaan een reactie aan met de bacteriën en schimmels in je sok. De ionen binden zich aan de bacteriën en schimmels en verstoren daar het RNA en DNA, waardoor deze zich niet meer kunnen delen en na korte tijd afsterven. Hierdoor worden de kleinste wondjes gedesinfecteert en worden infecties vermeden. X-Socks heeft sokken met een zilveren voetbed om onder andere te gebruiken tijdens het fietsen, wandelen, skiën en rennen.

Wandelen met X-Socks
De Airforce 1 van X-Socks is een sok met een zilveren voetbed die uitermate geschikt is om te gebruiken tijdens het wandelen. De elastische X-Cross® bandage zorgt ervoor dat de gevoelige spieren, botten en pezen rond de enkel perfect worden ondersteund. Het AirConditioning® Channel zorgt ervoor dat de voeten voldoende geventileerd worden. Daarnaast heeft het zilveren voetbed een desinfecterende werking. Ook heeft X-Socks een aantal sokken zonder zilveren voetbed die geschikt zijn om te gebruiken tijdens het wandelen. Dit zijn onder andere de X-Socks Powerwalking en de X-Socks Nordic Walking.

Voor meer informatie: https://www.x-socks.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot X-socks (sokken):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.