Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE uitrusting voor het Olympia project

VAUDE uitrusting voor het Olympia projectOp de lange reis vanuit Griekenland naar de Olympische Spelen in Beijing in 2008 zal de Olympische vlam een nieuw hoogtepunt bereiken: de top van de Mount Everest. De Chinese Mountaineering Association heeft in opdracht van het Olympisch Comite via een officiele inschrijving de beste uitrusting gekozen voor het expeditieteam dat de Olympische vlam naar de hoogste berg ter wereld zal brengen. VAUDE heeft in drie categorieen meegedaan in dit strenge selectieproces en de selectie gewonnen met tenten, rugzakken en slaapmatten. Een van de leden van het Olympische Expeditieteam is Ji Ji uit Lhasa, Tibet. Zij is momenteel de bekendste klimster in China en werkt sinds maart 2007 samen met VAUDE.

BEPAKKING
130 Space K2 tenten, 80 Expedition Rock rugzakken en 80 Air Dream slaapmatten van VAUDE zullen de expeditieleden ondersteunen op hun moeilijke missie. “Wij zijn trots dat de jury heeft gekozen voor VAUDE. Onze expertise als ‘alpiene outfitter’ en de kwaliteit van de producten overtuigde het selectiepanel om te kiezen voor VAUDE”, legt Albrecht von Dewitz (directeur en grondlegger van VAUDE) uit. Von Dewitz reisde in april 2007 af naar het basiskamp van de Mount Everest om voorbereidingen te treffen.

OLYMPISCHE VLAM
De vlam zal vanuit Griekenland via ongeveer 20 wereldsteden, de Mount Everest en iedere provincie in China uiteindelijk op 8 augustus in Beijing arriveren. Deze fakkeltocht is tot op heden de langste en spannendste in de geschiedenis van de Olympische Spelen. Het behoeft verregaande voorbereidingen om de vlam ongehavend naar de top van de Everest op 8844 meter te brengen. China’s beste klimmers en een camera- en tv-ploeg zijn sinds april 2007 in training om zich te kwalificeren voor het 40 koppige expeditieteam. De expeditieleden moeten de extreme lichamelijke belasting in de zuurstofarme zone boven 6000 meter kunnen doorstaan.

VAUDE succesvol in China
Uit recent onderzoek door het grootste Chinese internetplatform onder Chinese consumenten blijkt dat VAUDE één van de snelstgroeiende outdoor merken in China is. VAUDE moet slechts twee Chinese merken in populariteit voor laten gaan. Sinds VAUDE zich in 2004 in China vestigde, kent het merk een enorme jaarlijkse omzetgroei: in 2006 zelfs 60%. Momenteel heeft VAUDE een flagship store in Nanjing, vijf VAUDE Stores en 30 shop-in-shops verspreid over China. Voor het einde van het jaar zullen nog vijf VAUDE Stores openen in de belangrijkste gebieden voor de beklimming van de Himalaya in China en Nepal (o.a. in Lhasa en Kathmandu).

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.