Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Steiner discovery verrekijkers

Steiner discovery verrekijkersVogelspotters staan bekend als de meest kritische, recreatieve gebruikers van optische uitrustingen. Een goede reden voor STEINER, de Duitse marktleider in professionele optische instrumenten, zich grondig te verdiepen in de eisen en wensen van deze gebruikersgroep. Door intensieve samenwerking met professionele en recreatieve vogelspotters is een volledig nieuwe serie verrekijkers ontwikkeld. Deze research heeft geleid tot een nieuwe serie High-End verrekijkers: de Steiner Discovery kijkers.

De Discovery brengt alles waar de vogelspotter naar op zoek is; in de zin van optische prestatie (1e klas lichttransmissie, ragfijne scherpstelling en waarheidsgetrouwe kleurweergave). Dit dankzij de unieke High Definition XP optiek, welke gebruik maakt van de meest zuivere glassoorten met de hoogste indexwaarde, met coatings op basis van Titanium, Fluoride, en andere exclusieve mineralen.

Steiner introduceert hiermee een nieuw niveau in helderheid en kleurweergave, door gebruik van een nieuwe Di-electrische prisma-coatings, welke met ruim 40 laagjes Titanium Oxide en andere mineralen wordt opgedampt. Het spreekt voor zich dat ook de Discovery serie is voorzien van Phase Correction.

De Duitse optiekindustrie geniet terecht wereldwijd een uitstekende reputatie op het gebied van innovatie en kwaliteit, en Steiner heeft met haar 60 jaar ervaring twee compleet nieuwe ‘features’ toegevoegd aan de Discovery serie.
1. Het ‘Dual Precision Setting’ biedt de gebruiker de mogelijkheid om op elk oog afzonderlijk de dioptrie instelling te corrigeren.
2. Het ‘Distance Control Systeem’ geeft de gebruiker de mogelijkheid om vooraf te focussen, waardoor de ‘zoektijd’ wordt verkort en de gebruiker eerder van een scherpe waarneming profiteert.

De Discovery’s zijn met hun ‘Open Grip Design’ en de ergonomisch gevormde oogschelpen een opvallende verschijning. Ze zijn daarnaast compact en licht, en met de geribde NBR rubberbekleding met ‘softtouch’-duimuitsparing bieden ze een vaste grip onder alle weersomstandigheden.

Dankzij hun lage gewicht (854 gr voor de 10x44 en 834gr voor de 8x44) zullen de kijkers niet gaan irriteren, zelfs niet na een lange dag in het veld. Het compacte design en de afwezigheid van een zware centrale brug maakt de kijkers zeer handelbaar, ook voor gebruikers met kleinere handen.

Het scherpstelwiel werkt snel, met slechts één omwenteling/360 graden rotatie van ‘oneindig’ naar ‘close-focus’. Hiermee kan de gebruiker moeiteloos de snelste vogel bijhouden.

De stikstof-drukgevulde magnesium behuizing zorgt ervoor dat de kijker inwendig niet kan condenseren (anti-fog) binnen een bereik van -40 tot +80 graden Celsius.
De Steiner NANO-coating op de buitenzijde van de glasdelen zorgt ervoor dat het glas vuil- en waterafstotend is, en daarmee eenvoudig te reinigen.

Steiner kijkers hebben een welverdiende reputatie van duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid, de Discovery vormt hierop geen uitzondering. De Discovery’s kennen dan ook een garantieperiode van 30 jaar!

De kijkers zijn voorzien van een stevige ‘cordura’ draagtas, en een Neopreen regenkap ter bescherming van de oculairen. De draagband is verend, hiermee wordt het gewicht gevoelsmatig nog verder gereduceerd voor een hoger draagcomfort, en voorzien van antislip, waardoor deze niet van de schouder glijdt. De aansluiting met de kijker is van het ‘clic-lock’ systeem, waardoor de riem snel is los te koppelen van de kijker.

De oogschelpen zijn een verhaal apart. Deze zijn ergonomisch gevormd waardoor ze perfect de oogkas afsluiten voor een comfortabele een zachte afscherming tegen zijdelings invallend licht. Wie dit niet prettig vindt kan ze eenvoudig en snel terugklappen, en voor brildragers is het ‘Twist-up/down’ systeem toegepast. Zo is de kijker voor iedere gebruiker perfect op diens voorkeuren in te stellen!

Voor meer informatie: https://www.steiner.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Steiner:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.