Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Odlo volledig met 'Effect'

Odlo volledig met 'Effect'Sinds begin dit jaar werd 'Effect', de techniek van Odlo die transpiratiegeur weet te neutraliseren, toegepast in slechts enkele modellen. Vanaf 2004 zal 'Effect' in nagenoeg de gehele sports underwear-lijn (met uitzondering van Evolution) worden toegepast.

In de Odlo laboratoria in Zwitserland en Portugal is men enkele jaren bezig geweest om te onderzoeken of er iets gedaan kan worden aan de hinderlijke transpiratiegeur die bij intensief sporten nu eenmaal vrijkomt. Geen functionele verbetering, wel een hele praktische en een commercieel interessante.

Probleem daarbij was dat de toepassing binnen de Odlo filosofie (en de zware Zwitserse milieu-eisen) moest passen. Dus huidvriendelijk, duurzaam en niet milieubelastend.

Bekend was al dat zilver-ionen de bacteriecellen beschadigen die de transpiratiegeur veroorzaken en daarmee ontwikkeling van geurtjes remmen. Probleem was nu nog om deze zilver-ionen duurzaam in kleding te verwerken. Uiteindelijk heeft men de oplossing gevonden in een keramische drager voor de ionen, geintegreerd in de vezel. Huidvriendelijk, niet mileubelastend en zeer duurzaam: ook na meer dan 200 keer wassen blijft het effect van Effect gelijk.

Overigens verdwijnt de transpiratiegeur niet helemaal: een curve laat zien dat de geur zich op een laag niveau ontwikkelt en vervolgens op dat lage niveau blijft. Maar in vergelijking met kleding zonder deze zilver-ionen is het verschil zeer groot.

Opmerkelijk: de toepassing van Effect heeft geen invloed op de 2004 prijzen van Odlo Sports Underwear. Die blijven namelijk gelijk aan het afgelopen jaar.

Voor meer informatie: https://www.odlo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Odlo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.