Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowe Alpine lanceert nieuwe serie TFX rugzakken

Lowe Alpine lanceert nieuwe serie TFX rugzakkenLowe Alpine brengt in 2007 een nieuwe serie expeditie- en trekkingrugzakken op de markt. Deze TFX (Torso Fit Expedition) rugzakken zijn voorzien van een compleet nieuw ontwikkeld rugpand, Lowe Alpine's eerste nieuwe draagsysteem voor grote rugzakken in meer dan tien jaar.

Uitgangspunt bij het ontwerp van TFX was de creatie van de best passende en meest comfortabele rugzak op de markt. Hierbij werd gebruik gemaakt van uitgebreide laboratoriumtests. Voorts werden er volgens Lowe Alpine meer uren in het veld mee gemaakt dan met enige eerder ontwikkelde rugzak, inclusief zogenaamde ´blinde tests´ ter vergelijking met de belangrijkste concurrenten.

“Ons doel was de ontwikkeling van het best passende draagsysteem ter wereld, waarbij we eenvoud en gebruiksgemak als uitgangspunten hebben genomen.” aldus Martyn Hurn, het hoofd van Lowe´s rugzakdivisie. “De rugzakken van Lowe Alpine staan bekend om hun doelmatigheid, gebruiksgemak en duurzaamheid. We zien anderen steeds complexere draagsystemen ontwikkelen, die het misschien in het laboratorium goed doen, maar waarvan wij de duurzaamheid in het dagelijkse gebruik betwijfelen. Wij kiezen voor een systeem dat onderweg compleet betrouwbaar is.”

De ruglengte van het TFX draagsysteem wordt versteld met behulp van een eenvoudig en sterk samenstel van gesp en banden, waardoor de rugzak perfect op de lichaamsbouw van de individuele gebruiker kan worden ingesteld met behulp van Lowe Alpine´s kleurgecodeerde Torso Fit meetsysteem.

Het sterke punt van het TFX rugpand is vooral zijn vermogen om met de natuurlijke beweging van het lichaam mee te buigen. Dankzij het ontwerp van het Torso Motion frame en de dynamische heupband kunnen de heupen ten opzichte van de ruggengraat bewegen en is een nauwkeurig bepaalde rotatie van het bovenlichaam mogelijk, zonder dat de balans in gevaar komt.

Uniek op de topuitvoering (TFX9) is het innovatieve Torso Fit Micro Adjust systeem. Een wigvormige luchtkamer in het lendenkussen garandeert de individuele buitensporter een perfecte pasvorm en extra steun in de lage rug. Het kussen wordt –ook in het veld- eenvoudig opgeblazen met behulp van een pompje op de heupband, waardoor de pasvorm kan worden aangepast als het terrein verandert, vermoeidheid optreedt of er kleding wordt aan- of uitgetrokken.

Bij de introductie op Outdoor Friedrichshafen in juli 2006 zijn er meteen al zeventien TFX-modellen, waarvan zeven specifiek voor vrouwen werden ontwikkeld. Het systeem kent drie comfortniveaus (TFX5, TFX7 en TFX9) en is leverbaar voor adviesverkoopprijzen tussen de Euro 150 en Euro 300.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.