Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Texapore Silver van Jack Wolfskin

Texapore Silver  van Jack WolfskinJack Wolfskin breidt met het nieuwe Texapore Silver het Texapore progamma uit. Naast de bekende wind- en waterdichtheid heeft Texapore Silver extra temperatuurregulerende eigenschappen. Aan de coating zijn metaal en proteinenpartikels toegevoegd die lichaamswarmte opslaan en deze slechts met vertraging weer afstaat. Dit warmtebuffereffekt werkt zowel bij koud weer als ook bij hitte, echter is bij de eerste de effekt het grootst.

Energie die het lichaam bij inspanning of bij hogerere buitentemperaturen in de vorm van warmte afgeeft, wordt opgeslagen in de metaal en proteine partikels. Daalt vervolgens de buitentemperatuur, dan wordt de energie slechts weer langzaam afgegeven. Gevolg hiervan is een geleidelijker temperatuurverloop tussen jas en lichaam. Deze klimaat-komfort komponenten in Texapore Silver hebben geen invloed op de ademendheid en de waterdichtheid van het materiaal.

In de nieuwe Jack Wolfskin Crystal Rock 3-in-1 jas komt Texapore Silver voor het eerst voor en geeft daarmee een nieuwe dimensie aan het begrip vierseizoenenjas.

Deze wat langere trekking-jas bestaat voor het grootste gedeelte uit het lichte en, dankzij Ripstop toepassing, robuuste Texapore Silver Minirip. Schouders en heup bestaan daarintegen uit het wat stevigere Texapore Silver Taslan dat tegen hogere belastingen bestand is.

De buitenjas beschikt over hooggeplaatste, met fleece beklede zakken die ook met een rugzakheupgordel om goed te bereiken zijn. De op drie plaatsen verstelbare capuchon kan eraf, de rits ervan verdwijnt in de kraag en de jas is voorzien van ventilatieritsen onder de oksels.
De ultralichte MICROGUARD binnenjas is los te dragen dankzij de systeemrits, beschermt uitstekend tegen koude en is in een rugzak zeer compact te comprimeren.

Crystal Rock men en women
Maten S-XXL / gewicht men: 1220gr (mt. L) / gewicht women 1090 (mt. M)
Materiaal buitenjas: Texapore Silver Minirip 2L (100% PA), Texapore Taslan Minirip 2L (100% PA), Mesh voering (100% PA)
Materiaal binnenjas: Full Dull Mini Ripstop (100% PA), Microguard isolatie (100% PA)
Kleuren men: solid green / tomato
Kleuren women: tomato / spring leaf

Voor meer informatie: https://www.jack-wolfskin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Jack Wolfskin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.