Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Primus LiTech vernieuwd

Primus LiTech vernieuwdMet de nieuwe LiTech-sets brengt de Zweedse outdoorspecialist Primus een nieuwe generatie deksels en pannen op de markt. Zij combineren de voordelen van verschillende materialen en technieken: super licht dankzij aluminium, super stabiel dankzij anodisering, super geleidend dankzij aluminium met geribbelde bodem. En bovendien zeer krasvast dankzij de titanium coating.

Tot op heden had je als trekker de keus: neem ik een lichte en goed geleidende, maar niet zo robuuste aluminium pan mee of kies ik voor een sterke, maar zware en niet zo goed geleidende RVS pan? Sinds enige tijd zijn er ook aluminium pannen met een antiaanbaklaag en een coating om beschadiging van het aluminium te voorkomen (zoals Teflon in de pannen thuis). Nadeel van deze pannen is echter dat je er zeer voorzichtig mee om moet gaan: een beetje roeren met een metalen lepel is vaak al voldoende om de coating te beschadigen.

De nieuwe driedubbele titanium-laag van Primus rekent echter af met dat probleem: zelfs met veel geweld lukt het nauwelijks om de coating te beschadigen. Bovendien zijn de pannen voorzien van een geribbelde bodem voor een goede hitteverdeling en stabiliteit van de pan op de brander. De buitenzijde van de pannen is extra hard geanodiseerd (gehard), waardoor de pannen zo’n 20 keer sterker zijn dan gewoon RVS.

Het grootste set, bestaande uit 3 pannen (1,7 liter, 2,1 liter en een braadpan) en een grijptang weegt nauwelijks meer dan 800 gram. Daarnaast heeft Primus ook een set beschikbaar zonder braadpan en is de braadpan (net als een ketel van 1 liter) ook los verkrijgbaar.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.