Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vernieuwde branders van Trangia

Vernieuwde branders van TrangiaDe Trangia Stormcookers zijn door hun eenvoud en betrouwbaarheid al jarenlang favoriet bij mensen buitensporters die liever niet willen luisteren naar het ruisen van een branderkop terwijl ze zitten te koken. En ondanks dat ze al jarenlang geen verbetering meer hebben hoeven door te voeren komen er na de zomer toch twee vernieuwe Trangia Stormcookers op de markt: de Trangia Ultralight en de Trangia Ultralight HA. Zoals de naam al doet vermoeden: lichtgewicht versies.

De Trangia Ultralight is gemaakt van een nieuwe aluminium legering welke 50 procent sterker is dan normaal aluminium. En juist omdat het materiaal zo sterk is, kan er een dunnere versie van worden toegepast bij de brander. Het resultaat mag er zijn: een gewichtsbesparing van zo’n 25 procent.

De Trangia Ultralight HA is gemaakt van gehard aluminium en ook zo’n 50 procent sterker dan gewoon aluminium. Bovendien is deze legering een stuk slijtvaster dan gewoon aluminium. Het voordeel van deze nieuwe brander is dus tweevoudig: enerzijds is hij een stuk lichter dan de versie van gewoon aluminium (zo’n 50 procent), maar bovendien kan hij beter tegen een stootje en gaat hij dus nog langer mee.

Beide nieuwe Trangia branders bouwen verder op het reeds bekende concept van Trangia: eenvoud. De branders hebben geen speciaal onderhoud nodig, zijn zeer gemakkelijk in het gebruik en hebben geen losse onderdelen die gemakkelijk stuk kunnen gaan of los kunnen raken. De twee windschermen passen op elkaar, de brander gaat onderin, de pan bovenop en je kunt koken. Alle onderdelen van Trangia branders zijn bovendien los verkrijgbaar voor het geval je toch iets beschadigt en wilt vervangen.

De twee Ultralight branders van Trangia zullen in de herfst van 2006 op de markt komen.

Voor meer informatie: https://www.trangia.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.