Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Naadloze slaapzakken van Ajungilak

Naadloze slaapzakken van AjungilakVanaf de zomer van 2006 kunnen bergsporters slapen in de eerste synthetische slaapzakken zonder naden van Ajungilak. Met de gedeeltelijk gelamineerde Future lijn slaapzakken verbreekt de Noorse slaapzakkenfabrikant diens eigen gewicht/isolatie record.

Naden zijn niet langer een mogelijke zwakker plek voor de Future slaapzakken van Ajungilak: de synthetische MTI 12 isolatie is namelijk puntsgewijs gelamineerd met het binnenmateriaal. Maar zelfs met de laminatie blijft de Future luchtdoorlatend en ademend en uitnodigend zacht en donsachtig. Het nadeel van naden (koudeplekken, gewicht, etc.) zijn dus niet langer een probleem. Dit resulteert in een hogere warmtewaardering op de EN13537 normering bij gelijkblijvend gewicht.

De vorm van de capuchon van slaapzakken is geïnspireerd door de vorm van donsgevulde expeditiejassen: het volgt exact de anatomische contouren van de schouders en het hoofd voor een optimale warmte als de temperaturen onder het vriespunt komen. Bovendien zijn de capuchon en het voeteneind waterdicht gemaakt voor vocht dat eventueel van de grond of het tentdoek afkomt. De rits is reflecterend en dus gemakkelijk te vinden.

Het buitentijk van de Future slaapzakken is gemaakt van Light TX, waarbij het hoofd- en voeteneind dus zijn uitgevoerd met shelter TX. De slaapzakken zijn er in zowel winter- als 3 seizoenenuitvoering.

Voor meer informatie: https://www.ajungilak.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Ajungilak:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.