Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vice en Rival van Berghaus

Vice en Rival van BerghausSporten als mountainbiken, hardlopen over bergpaden en klimmen langs steile paden hebben allemaal iets met elkaar gemeen: het is absolute noodzaak dat de rugzak goed aansluit op het lichaam en je niet uit balans haalt. De Vice en Rival van Berghaus zijn rugzaken die aan die belangrijke eis voldoen.

Voor de compacte Rival 30 (zie foto) gebruikt Berghaus het nieuw ontwikkelde ‘Attack Active Control’ draagsysteem. Het zit zeer dicht tegen de rug en zorgt daarmee voor veel stabiliteit en effectieve gewichtsoverdracht. Het systeem bestaat uit een vaste gepolsterd schuim waarop Berghaus een sneldrogend stof overheen heeft gelamineerd. De Rival heeft features als ergonomische schouderbanden, afneembare en in hoogte verstelbare borstriem, zijvakken, bevestigingspunten voor klimmateriaal en een speciaal compartiment voor een 2 liter drinksysteem.

Vergelijkbaar is de Vice, welke is uitgevoerd met het ‘Limpet’ draagsysteem, eerder al gelauwerd met de Millenium Award in Groot Brittanië. De techniek: een compressieschild trekt de inhoud van de rugzak middels compressieriemen direct tegen het draagsysteem. Het resultaat: niks van de inhoud van de rugzak beweegt, hangt los of wiebelt storend tijdens het bewegen. De Vice is overigens gemaakt van het robuuste 600D Esdura en 420 Ardura, terwijl de bevestigingspunten gemaakt zijn van Hypalon. De rugzak heeft een pakvolume van 23 liter.

De Rival weegt net iets meer dan een kilo, de Vice net iets minder dan een kilo. De Rival is er in de kleuren Black/Ammonite/Black, Black/Cobalt/Black en Black/Fire/Black, de Vice is er in Ammonite/Black/Black en Cobalt/DarkCobalt/Black.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.