Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

G3 stijgvellen ook in Nederland

G3 stijgvellen ook in NederlandG3 Genuine Guide Gear is in Amerika reeds een begrip onder professionele backcountry skiers, gidsen en lawine-reddingsdiensten. Geen wonder eigenlijk, want bijvoorbeeld de stijgvellen zijn gemaatk van snel-glijdend, duurzaam, waterbestendig synthetische plush en zijn gecoat met de unieke niet-giftige G3 ultra-cold vellenlijm.

Ook het ontwerp van de G3 stijgvellen is bijzonder. Zo zijn de vellen door het gepatenteerde tip & tail verbindingssysteem bijzonder gemakkelijk aan te brengen. Ook zijn ze gemakkelijk te verwijderen, sneldrogend en handig op te bergen. Standaard worden ze geleverd met een tool om ze exact op maat te maken voor de skis.

De G3 lijm is overigens dermate goed klevend dat in veel gevallen gen speciale achterverbinding nodig is. Daarom ook worden de vellen ook wel verkocht als ‘Tail Less’, zonder het verbindingssysteem dus. Eventueel is dit systeem overigens ook los verkrijgbaar.

Naast stijgvellen maakt G3 onder andere ook sondes voor lawine-reddingsdiensten, telemark skibindingen en sneeuwscheppen. Begin februari 2006 ontving de G3 Targa Ascent ski-binding de ispo Outdoor Award in de categorie hardware.

Voor meer informatie: http://www.genuineguidegear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot G3 Genuine Guide Gear:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.