Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowe Alpine lanceert nieuwe klimbroeken

Lowe Alpine lanceert nieuwe klimbroekenKlimmen en trekking in het zomerse hooggebergte stellen extreem hoge eisen aan de broek van een bergbeklimmer: allereerst is een goede bescherming tegen weer en wind een must, daarnaast wordt een hoge mate van bewegingsvrijheid geapprecieerd en verder is een hoge slijtvastheid noodzakelijk. Niet in de laatste plaats komt een laag eigen gewicht goed van pas. Lowe Alpine lanceert voor de zomer van 2006 een tweetal nieuwe ontwerpen die precies deze vier eigenschappen bieden.

De Alpine Ascent Pant (zie foto) is, zoals de naam suggereert, een technische soft-shell broek, die maximale slijtvastheid aan een enorme bewegingsvrijheid koppelt. De broek is vervaardigd van een drietal stoffen, die elk hun bijzondere eigenschappen bijdragen: allereerst is er een vernieuwde versie van Lowe Alpine’s eigen winddichte Stormweave materiaal, in combinatie met zeer slijtvast elastisch nylon op strategische plaatsen waar verhoogde slijtage optreedt (knieeën, enkels en zitvlak) en tenslotte wordt dankzij de extra-stretch nylon/Lycra achterzijde een hoge mate van acrobatiek mogelijk gemaakt. Uitneembare interne kniebescherming (kneepads) maken een technische alpine beklimming aangenamer. Desondanks weegt de broek maar 470 gram in maat M.

Daarnaast is er de Cordillera Pant, ook al een duurzaam technisch ontwerp voor de veeleisende bergbeklimmer. Interne stretchpanelen garanderen een hoge mate van bewegingsvrijheid, terwijl het nylon Stormweave materiaal langdurige bescherming biedt.

Tenslotte wordt het winddichte, hoogademende en elastische Stormweave materiaal toegepast in de vernieuwde Paradigm Pant, die bol staat van praktische details en geknipt is voor een actief gebruik.

De vrouweleijk alpinist wordt door Lowe Alpine niet vergeten. De beide laatste broeken zijn ook in een specifieke damespasvorm verkrijgbaar.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.