Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Keep on going met de Silva Solars

Keep on going met de Silva SolarsDe Zweedse outdoorspecialist Silva heeft twee nieuwe opladers op zonne-energie, genaamd Solar I en II. Lichter en nog krachtiger dan voorheen en vast te maken aan de rugzak. Met de lichte paneeltjes kunnen batterijen worden opladen. Ook het direct laten werken van elektronica zoals telefoon of MP3-speler is nu mogelijk.

Solar I – voor opladen van batterijen
De Solar I van SILVA (zie foto) is een batterij-oplader op zonne-energie. Je kunt door blijven gaan, terwijl Solar I de batterijen van je GPS, hoofdlamp of MP3-speler geladen houdt. Het weersbestendige ontwerp is ideaal voor de outdoor-mens.

Hij is geschikt om 2 lege AA-batterijen in slechts 5 uur op te laden (op basis van 1600 mAh oplaadbare batterijen in goede conditie). Dus niet alleen kostenbesparend, maar ook beter voor het milieu omdat je minder sets batterijen hoeft mee te nemen. Het scheelt ook in gewicht en ruimte.

Solar I is o.a. geschikt voor GPS, camera’s, hoofdlampen en CD- of MP3-spelers. Hij levert 4V bij 300mAh, dus 1.2W. Het paneel is gemaakt van polycrystalline en er moeten oplaadbare NiCad- of NiMh-batterijen in. De kleur is zwart en het product is waterproof (IPX5). De afmetingen van het paneel (120 gram) zijn 136 mm bij 122 mm bij 9 mm. De batterijhouder (slechts 70 gram!) is 130 bij 45 bij 27 mm. Adviesprijs: EURO 65,-

Solar II – om je elektronica draaiende te houden
Met de Solar II kun je elektronische apparaten rechtstreeks voeden. Hij is viermaal krachtiger dan de Solar I. Je telefoon, PDA, iPOD of ander apparaat dat geladen kan worden met een 12V adapter werken dus direct op de kracht van de oplader waardoor batterijen niet nodig zijn (als de zon schijnt). Ook hier is bevestiging aan de rugzak mogelijk. Uniek, lichtgewicht, duurzaam en eenvoudig in gebruik. Solar II levert 4,75 Watt en heeft verder dezelfde kenmerken als Solar I. Hij is iets groter: 180 mm bij 140 mm bij 15 mm (dicht) en weegt 300 gram. Adviesprijs: EURO 128,-

Voor meer informatie: https://www.silva.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Silva:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.