Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe middelgrote rugzakken van Lowe Alpine

Nieuwe middelgrote rugzakken van Lowe AlpineTwintig jaar geleden onthulde Lowe Alpine een revolutionair concept op het gebied van rugzakken. In tegenstelling tot wat al sinds de oorlog gebruikelijk was, was de nieuwe Contour druppelvormig, waardoor de last laag op de rug werd geconcentreerd.

Lowe Alpine had ontdekt dat bij snelle tochten in moeilijk terrein een rugzak veel stabieler zit wanneer de lading laag op de rug wordt gedragen in plaats van hoog tussen de schouders. Hiermee werd de basis gelegd voor de mega-sellers Contour Mountain en Contour Runner, die het gelijk van dit concept bewezen.

Lowe Alpine introduceert in 2006 twee nieuwe middenmaat modellen in de collectie. De Contour Trek is een ontwerp met een inhoud van 30-liter en werd geoptimaliseerd voor dagtochten: twee compartimenten met uitstekende toegankelijkheid, plaats voor een hydration unit, en twee bidonhouders bij de hand. Daarnaast geeft het nieuwe voorgevormde rugpand voldoende steun en draagcomfort, terwijl de uitgekiende compressiebanden het doorzakken van de lading voorkomen.

De Contour Hike is een kleiner model: 25 liter en slechts één compartiment, maar met dezelfde insteek, het zelfde rugpand en compressiemogelijkheden, maar met extra vakken.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: