Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Mountaineering-serie 2005 van Raichle

Mountaineering-serie 2005 van RaichleDoor steeds weer goede prestaties te leveren op high-altitude expedities heeft Raichle's Mountaineering collectie van 2005 precies dat wat de meest veeleisende klimmers vragen. Het topmodel 'Expedition' werd ontworpen met medewerking van de Zwitserse klimlegende Kari Kobler.

Kari Kobler - Zwitsers berggids, expeditieleider en reeds meerdere keren Everest-klimmer- had niet alleen de hand in het ontwerp van dit topmodel, maar testte de zeer innovatieve schoen ook uit op de noordcol van Everest op 7000 meter hoogte.

De nieuwe 'Expedition', zowel verkrijgbaar als heren- als ook in damesmodel, combineert laag gewicht met maximale functionaliteit. De Thermoflex binnenlaars kan individueel worden gevormd naar de voet dankzij verwarming in een speciale oven. Aluminium werd gebruikt om het voetbed en de binnenkant te isoleren voor een warmer voetklimaat. Sneeuw wordt geweerd middels een rubberen slurf en met behulp van geveterde gaiters. Het volume kan tevens worden gereduceerd tot een minimum door diezelfde veters.

De Expedition maakt gebruik van enkel high-tech materialen als Schoeller Keprotec, een Vibram zool en de unieke Thermoflex binnenlaars. De schoenen wegen 2800 gram, zijn beschikbaar in de maten 6-15 en hebben een adviesverkoopprijs van Euro 699.

Voor meer informatie: http://www.raichle.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Raichle:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: