Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Julbo introduceert unieke Cameleon-lens

Julbo introduceert unieke Cameleon-lensJulbo komt op de markt met de Cameleon-lens: twee technieken (polorized en photochromic) die nu gecombineerd zijn in een enkel hoogwaardig glas. Dit technisch hoogstandje is de nieuwe doorbraak van JULBO Research.

Door de combinatie van de Julbo Photochromic en Polarized technologie biedt het NXT glas, genaamd Cameleon, de maximale bescherming voor de ogen op gebied van contrast, licht en verblinding. De lenzen neutraliseren het verblindende effect dat weerkaatsing van oppervlakken kunnen geven én tegelijk kleuren de lenzen mee met de heersende lichtsterkte; dus hoe sterker het licht hoe donkerder de lens.

Fysiek is het gebruikte NXT glas momenteel veruit het beste materiaal dat voor toepassing in zonnebrillen gebruikt kan worden. Het is krasvaster, lichter dan gewoon glas en sterker dan polycarbonaat. En last but not least: het heeft superieure visuele eigenschappen. Hetzelfde NXT glas wordt overigens ook gebruikt voor de cockpit van een Apache helikopter.

Afhankelijk van de modelserie is ook een extra behandeling aan het glas toegevoegd; Nautic modellen zijn voorzien van een waterafstotende coating, de Outdoor modellen met een anti-wasem coating en de Urban Crossing modellen met een anti-reflectie coating.

Adviesverkoopprijs vanaf EURO 134,95

Voor meer informatie: https://www.julbo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.