Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Tabu: klimsandaal van Mammut

Tabu: klimsandaal van MammutHet Tabu model van Mammut is de eerste klimschoen met een minimalistische sandaal constructie. Door al het overbodige weg te laten, en de noodzakelijkheden op de best mogelijke plekken te plaatsen resulteerde dit in een 340 gram wegen functionele klimschoen.

De Mammut team testers waren verheugd met de mate van comfort en verbaasd dat de minimalistische constructie een invloed had op comfort en precisie. 'We hebben de klimschoen nauwkeurig geanalyseerd en vroegen ons bij elk deel van de bovenzijde af of het een functie had', zegt Carsten von Birckhahn, Senior Product Manager van de Mammut Sports Group.

De schoen ziet er misschien niet fantastisch uit, maar maakt dat goed met zeer goede ventilatie en is zeer comfortabel bij warmer weer. De radicale leest zorgt voor een perfecte pasvorm en de Velcro-sluiting met twee pull-on lussen vergemakkelijkt het snel aan- en uitdoen. De dunne middenzool geeft een goede feeling en precisie.

De ontwikkelaars van de schoen zien vooral gebruiksmogelijkeden bij het boulderen, plezierklimmen in de zomer en bij de nieuwste trendy sport 'Deep Water Soloing', waarbij geklommen of geboulderd wordt over het water.

De Tabu is gemaakt van natuurlijk leer en verkrijgbaar in de maten 3,5-11, 12 en 13. De zool is gemaakt van 4mm Vibram en de adviesverkoopprijs bedraagt Euro 94,95.

Voor meer informatie: http://www.mammut.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: