Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe stijgijzers van Petzl Charlet

Nieuwe stijgijzers van Petzl CharletPetzl Charlet, het sinds maart 2000 opererende combinatie-merk van Petzl en Charlet Moser, heeft voor de liefhebbers van winterse tochten behoorlijk wat nieuws in het komende programma. Vooral de nieuwe stijgijzers spreken tot de verbeelding.

Zo is er de Sarken, een 12 punts stijgijzer voor de moeilijkere bergtochten waarbij er regelmatig over steile harde sneeuw of ijsplaten gelopen moet worden. Voorop zitten getande punten welke voor een stevige grip op het ijs zorgen en tevens meer houvast geven op sneeuw. De koper kan kiezen uit twee binding-systemen: SIDELOCK of SPIRLOCK. Gewicht van de Sarken is afhankelijk van het gekozen binding-systeem: 425 gram (SPIRLOCK) of 445 gram (SIDELOCK).

Een andere nieuwkomer is de Dartwin, speciaal voor het beklimmen van bijvoorbeeld bevroren watervallen. De twee punten voorop zijn opnieuw voorzien van tanden waardoor het makkelijker is om een goede grip te krijgen op het gladde ijs. Als binding is er het gemakkelijk te verstellen SIDELOCK. De Dartwin heeft ook een broertje met slechts één voorpunt, de DART welke vooral geschikt is wedstrijdklimmen en dry-tooling. De Dartwins wegen 428 gram per stuk, de Darts 10 gram minder: 418 gram.

Petzl Charlet werkte voor stijgijzers 4 verschillende binding-systemen uit: SIDELOCK(voor schoenen die zowel voor als achter uitsteken, met erg veel stelmogelijkheden), SPIRLOCK (voor schoenen die alleen achterop uitsteken, dit is tevens de lichtste van gewicht), LEVERLOCK (ongeveer gelijk aan SPIRLOCK, maar dan met nauwkeuriger af te stellen achterbinding) en FLEXLOCK (voor schoenen die niet uitsteken en daardoor vaak als 'niet geschikt voor stijgijzers' worden bestempeld).

Voor meer informatie: https://www.petzl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Petzl:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.