Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

HORL deelt tips voor behoud van je messen

HORL deelt tips voor behoud van je messenNa het jarenlang testen, ontwerpen en verfijnen van een innovatieve tool voor het slijpen van messen, weten oprichters Otmar en Timo Horl als geen ander waar de valkuilen liggen. Het familiebedrijf HORL werd in het leven geroepen om voor eens en altijd een praktische oplossing te bieden voor botte (keuken)messen, met een assortiment van stijlvolle slijpers, geproduceerd in het Zwarte Woud. Het merk deelt de beste tips om de kwaliteit van jouw messen op pijl te houden.

VERMIJD DE VAATWASSER
Een vaatwasser van hoge kwaliteit kan de vaat wassen op 75 graden en werkt tijdbesparend. Maar het kan je messen ook aantasten, waardoor ze bot worden. Warm water en milde zeep is alles wat je nodig hebt om messen af te wassen. Maak ze onmiddellijk na gebruik schoon om corrosie en roest te voorkomen. Leg ze om die reden ook niet in gootsteen om later met de hand schoon te maken. Spoel ze in plaats daarvan direct één voor één af, veeg ze droog en berg ze op.

SLIJP NIET UIT DE LOSSE POLS, ALS JE GEEN EXPERT BENT
Een deskundige slijper is een gespecialiseerd vakman, die met gebruik van gereedschap, kennis van staal, mesconstructie en geometrie de juiste snede voor elk mes creëert. Is het mogelijk om ditzelfde resultaat thuis te behalen? Ja zeker. Maar de meest gebruikelijke oplossing - slijpen uit de losse pols - laat veel te wensen over. Deze manier van slijpen zorgt niet voor mooie mesranden, verkort de levensduur van het mes onnodig en kan het mes zelfs flink beschadigen of ruïneren. Onderdeel van de messenslijpers van HORL is de slijphoek op de stabiele en magnetische Angle Support. De HORL2 bevat een slijphoek van 15° en 20°, voor precieze slijpresultaten op vrijwel alle Europese keukenmessen, maar ook voor speciale exemplaren, zoals Damascus messen.

GEBRUIK EEN SNIJPLANK
Snijplanken worden gemaakt van allerlei soorten materiaal, van kunststof tot metaal. Een zachter oppervlak werkt echter het beste. Blijf weg van glazen of keramische snijplanken, deze kunnen ervoor zorgen dat messen verbuigen en snel bot worden. Kies in plaats daarvan voor bamboe- of houtsoorten, zodat je het eten gemakkelijk kunt vastpakken tijdens het snijden, zonder dat het wegglijd. Bewaar snijplanken met een harder oppervlak bijvoorbeeld voor het kneden van deeg.

BERG ZE NETJES OP
Gooi messen niet zomaar in een besteklade. Door tegen andere metalen gebruisvoorwerpen, bestek of de keukenlade aan te botsen, kan een mesrand bot worden of zelfs afbreken. Bewaar je messen daarentegen zorgvuldig, in bijvoorbeeld een messenblok of op een magneetstrip. Er zijn ook harde plastic hoezen verkrijgbaar en zelfs een houder die je in je keukenlade kunt plaatsen. Opties genoeg en zo houd jij je messen mooi.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.horl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Horl 1993 (messenslijpers):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.