Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

HORL2 PRO: technisch hoogstandje voor de echte messen-verzamelaar

HORL2 PRO: technisch hoogstandje voor de echte messen-verzamelaarHet geniale meesterwerk onder de messenslijpers: de HORL2 Pro. Het innovatieve apparaat slijpt drie keer zo snel en is ontworpen voor professioneel gebruik en voor ware liefhebbers, die in het bezit zijn van een flinke verzameling messen, waaronder exemplaren van zeer hoge kwaliteit. Uitgevoerd in stijlvol brons, is de HORL2 Pro ook nog eens een lust voor het oog.

De founders van HORL, Otmar en Timo, bedachten een baanbrekende oplossing voor botte (keuken)messen. Anno 2023 bestaat het assortiment uit een collectie van messenslijpers, vervaardigd in het Zwarte Woud, met vakmanschap en scherp oog voor detail. Voor de professional en ware liefhebber, creëerden zij aan de top van het assortiment de HORL2 Pro, met een planetaire tandwieloverbrenging die zorgt voor een transmissie verhouding van 1:3. Dit garandeert dat de gewenste scherpte drie keer sneller bereikt wordt dan bij de andere slijpers uit het assortiment, maar met als uitkomst dezelfde scherpe kwaliteit waar HORL voor staat. En de donkere bronzen afwerking geeft, samen met de aluminium en roestvrijstalen onderdelen, een elegante uitstraling aan het design.

Hoe werkt het?
Aan de ene zijde bevat de HORL 2 Pro een slijpsteen, de HORL® Diamond Standard. De industriële diamanten die hiervoor gebruikt worden, zijn geschikt voor het efficiënt slijpen van elk messenstaal van iedere hardheid, zonder water. Bij correct gebruikt hoeft de HORL® Diamond Standard nooit vervangen te worden. De korrelgrootte van 46 ?m maalt efficiënt en nauwkeurig en in korte tijd wordt een hoogwaardig slijpresultaat bereikt.

Industriële diamanten worden beschouwd als een van de meest duurzame en effectieve slijpmiddelen op de markt. De monokristallijne diamanten zijn harder dan welk messenstaal dan ook. Door middel van een galvanisch proces worden de diamanten in de HORL® Diamond Standard in een nikkelbed gefixeerd op circa 55%. Na de eerste slijpprocessen wordt het aanvankelijk ruwe oppervlak fijner en bereikt de HORL® Diamond Standard zijn ideale slijpoppervlak.

Na het slijpen met de HORL Diamond Standard, kan de keramische hoonschijf op de andere zijde worden ingezet. Deze stap verfijnt het slijpresultaat aanzienlijk. Hiervoor zijn slechts enkele bewegingen nodig. Het resultaat is een gladde, schone en filigraan geslepen mesrand. De combinatie van sterke neodymium magneten in de HORL® S-Pad zorgt ervoor dat het mes stevig vastzit op de stabiele Angle Support tijdens het slijpen. Versterkt door het antislipeffect van de S-Pad kunnen zelfs kleine messen consistent en reproduceerbaar in de gewenste hoek van 15° (voor messen van fijn staal), of een hoek van 20° (voor algemene keukenmessen) worden geslepen.

Adviesverkoopprijzen:
HORL®2 Pro - EURO 349
HORL®2 Pro (EURO 349) in HORL Box (EURO 299)

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.horl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Horl 1993 (messenslijpers):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.